Københavnske fagforeninger håber på bedre samarbejde med Cecilia Lonning-Skovgaard efter uro i jobcentre

Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard fortsætter som beskæftigelsesborgmester. Efter måneders uro om de københavnske jobcentre håber de lokale fagforeninger nu på et forbedret samarbejde.  

Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard fortsætter på posten som beskæftigelsesborgmester efter valget. 
Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard fortsætter på posten som beskæftigelsesborgmester efter valget. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Med et mandat mindre for Venstre i København er det ikke lykkes spidskandidat Cecilia Lonning-Skovgaard at få byttet posten som beskæftigelsesborgmester ud med kulturborgmesterposten, som hun ellers har udtrykt ønske om

Nu skal hun fortsat være ansvarlig for beskæftigelsesområdet, og ifølge de lokale fagforeninger har hun en stor opgave foran sig efter måneder med uro og kritik af de københavnske jobcentre.  

"Vi skal have genskabt tilliden mellem medarbejdere og borgmesteren, ikke mindst fordi vi står overfor, at der skal findes millioner for at betale for regeringens Arne-pension. Det betyder, at der skal samarbejdes og tænkes nyt. Derfor er det enormt vigtigt, at vores medlemmer kan have tillid til en ordentlig dialog med borgmesteren," siger formand for HK Kommunal Hovedstaden, Ditte Gottlieb Bredahl, der repræsenterer de ansatte i jobcentrene.  

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00