Kvinderådet: Det er svært at debattere med folk, der ikke anerkender fakta om ligestilling – men vi skal stadig gøre det

Når vi angribes på, om ligestillingsproblemerne overhovedet eksisterer, og om ikke det også er synd for mændene. Så er vi stadig nødt til at gå i dialog med dem, vi er uenige med. Selvom det er svært, og fakta siger det modsatte, skriver Helene Forsberg. 

Vi skal som organisationer turde modsvare den idé, at kvinder og mænd er ligestillede. Uanset hvor forkert det er, præger den idé debatklimaet, og dermed vores muligheder for faktisk at rykke på uligestillingen og skabe de tiltrængte forandringer, skriver Helene Forsberg og Maria Jose Landeira Østergård.
Vi skal som organisationer turde modsvare den idé, at kvinder og mænd er ligestillede. Uanset hvor forkert det er, præger den idé debatklimaet, og dermed vores muligheder for faktisk at rykke på uligestillingen og skabe de tiltrængte forandringer, skriver Helene Forsberg og Maria Jose Landeira Østergård.Foto: Kvinderådet
Helene Forsberg-MadsenMaria Jose Landeira Østergård

Der graves grøfter, og debatten polariserer i denne tid. Hver femte mand synes, at ligestillingen er gået for langt, mens det samme er tilsvarende for to procent af kvinderne. Mens mange mænd stiller spørgsmål ved ligestilling, er det åbenlyst for de fleste kvinder, at vi stadig er langt fra målet.

Polariseringen i holdninger på tværs af køn er på mange måder bekymrende. Særligt, at vi stadig i Danmark i 2024 diskuterer, om kønnet diskrimination og uligestilling overhovedet findes, når det er veldokumenteret i analyser og fakta.

En polariseret debat er både farlig og ukonstruktiv, og vi ender nemt i en skyttegravskrig mellem kvinder og mænd. Sådan må det dog helst ikke være. Ligestilling handler ikke om at forfordele på baggrund af køn, men om at gøre op med den historiske uligestilling mellem kønnene, der stadig præger vores samfund.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00