Museer kritiserer løsning på feriefond-sag: Nogle overvejer retssag

FERIEFOND: Flere lukningstruede museer kan ånde lettet op, efter regeringen har fundet en løsning, der frigiver størstedelen af deres gæld til Arbejdsmarkedets Feriefond. Men de anerkender fortsat ikke gælden og kalder løsningen for "lovgivning med tilbagevirkende kraft".

Flere museer og turistattraktioner er blevet opkrævet penge fra feriefonden. Zoologisk Have har nu fået sin gæld på&nbsp;120 mio. kr. nedskrevet med 90 procent.<br>
Flere museer og turistattraktioner er blevet opkrævet penge fra feriefonden. Zoologisk Have har nu fået sin gæld på 120 mio. kr. nedskrevet med 90 procent.
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Mandag eftermiddag lykkedes det at lande en aftale for de museer og turistattraktioner, der har gæld til Arbejdsmarkedets Feriefond (AFF).

Gælden, der sammenlagt er løbet op i mere end 500 millioner kroner, nedskrives i stedet med 10 procent, oplyser beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

For størstedelen af museerne bliver gælden nedskrevet med 90 procent, mens et fåtal får afskrevet det hele.

Dokumentation

Få overblik over hvilke museer og oplevelses- og turistattraktioner det drejer sig om, og hvor meget gæld de får afskrevet her.


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00