Ny aftale: Kontanthjælpsmodtagere får bedre adgang til fleksjob og ressourceforløb

Som noget nyt får kontanthjælpsmodtagere efter to år ret til at søge om et fleksjob eller ressource-forløb, selv om kommunen ikke mener, at det er nødvendigt. Samlet set er regeringens nye kontanthjælpsaftale dog langt fra så omfattende, som Ydelseskommissionen foreslog for et år siden.     

Regeringen og støttepartierne samt Alternativet og Kristendemokraterne indgik tirsdag en ny kontanthjælpsaftalen. Den blev dog langt fra så omfattende, som Ydelseskommissionen lagde op til sidste år. 
Regeringen og støttepartierne samt Alternativet og Kristendemokraterne indgik tirsdag en ny kontanthjælpsaftalen. Den blev dog langt fra så omfattende, som Ydelseskommissionen lagde op til sidste år. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Det skal være slut med historier om kontanthjælpsmodtagere, der har cyklet rundt på ydelsen i årevis for til sidst at ende på en førtidspension, som de måske skulle have fået tilkendt længe inden.

Det er i hvert fald intentionen bag den såkaldte afklaringsgaranti, der er en del af den nye aftale om kontanthjælp, som regeringen tirsdag indgik med sine tre støttepartier samt Alternativet og Kristendemokraterne.

Den betyder, at kontanthjælpsmodtagere skal have genvurderet deres sag en gang om året efter to år på ydelsen, og at de samtidig får ret til at søge om et fleksjob eller ressourceforløb, selv om kommunen ikke mener, at de er syge nok til det. Dermed får de samme muligheder for at ansøge, som de har i dag med førtidspension.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00