Ny aftale om arbejdskraft: Penge til velfærdsuddannelser og justering af udbudslov, men ingen arbejdspligt

Der blev ikke nogen arbejdspligt til ledige indvandrere i ny aftale om arbejdskraft. Til gengæld afsættes der penge til både ’velfærdsuddannelser’ og ’klimaerhvervsskoler’, mens udbudsloven skal justeres.

Regeringen og en række partier præsenterede fredag aften aftaler, som først og fremmest skal sikre mere arbejdskraft, men også en række andre ting.
Regeringen og en række partier præsenterede fredag aften aftaler, som først og fremmest skal sikre mere arbejdskraft, men også en række andre ting.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Venstre og Konservative glimrede ved deres fravær, da regeringen fredag aften kunne præsentere en politisk aftale om blandt andet at sikre mere arbejdskraft.

Bag aftalen står udover regeringen, SF, Radikale, Kristendemokraterne og Dansk Folkeparti. De centrale elementer i aftalen har fokus på tiltag som en lavere dagpengesats til dimittender, højere dagpenge for andre samt en lavere elafgift til alle husholdninger.

Aftalen følger op på regeringens udspil ’Danmark kan mere 1’ fra september. Og flere elementer var allerede med i udspillet, mens der til gengæld ikke er blevet plads til den såkaldte 37 timers arbejdspligt målrettede ledige indvandrere.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00