Opgør med Moderniseringsstyrelsen: S flytter overenskomster til Skatteministeriet

ARMSLÆNGDE: Regeringen vil styrke den danske model på det offentlige arbejdsmarked. Derfor rykkes ansvaret for løn og overenskomster nu længere væk fra Finansministeriet og over til Morten Bødskov: "Tilliden har været under pres mellem parterne," siger han.

Skatteminister Morten Bødskov (S) får fremover ansvaret for offentlige overenskomster.
Skatteminister Morten Bødskov (S) får fremover ansvaret for offentlige overenskomster.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog FriisAndreas Arp

Den nye socialdemokratiske regering vil styrke den danske arbejdsmarkedsmodel, så man fremover undgår langstrakte konflikter som den, der udspillede sig sidste år under forhandlingerne om overenskomst for 750.000 offentligt ansatte (OK18).

Det fremgår af det fælles forståelsespapir, som Socialdemokratiet har forhandlet med Radikale, SF og Enhedslisten.

Regeringen har allerede nu meddelt, at ansvaret for de offentlige overenskomster flyttes fra Moderniseringsstyrelsen til Skatteministeriet.

Dokumentation

Det har regeringen forpligtet sig på

I det fælles forståelsespapir for den nye regering, som Socialdemokratiet har forhandlet med Radikale, Enhedslisten og SF, indgår følgende formulering:

"En ny regering vil: ...

Styrke den danske arbejdsmarkedsmodel. Det skal ske i samarbejde med parterne samt ved at se på, hvordan de kommende overenskomstforhandlinger på det offentlige arbejdsmarked kan organiseres anderledes og bedre end i dag, så forhandlingerne i højere grad præges af respekt og dialog, og at der bliver større fokus på langsigtet ledelse i stedet for kortsigtet styring."

I den indstilling om ressortomlægninger, som Mette Frederiksen har indgivet til Dronningen, orienteres Dronningen desuden om:

"at ressortansvaret for overenskomstforhandlinger, løn, pension, ledelse og personale overføres fra Finansministeriet til Skatteministeriet."


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00