Arbejdsgiverne afviser fagbevægelsens bud på at stoppe medlemsflugten

Fagbevægelsen vil blandt andet indføre en ny afgift til virksomheder uden overenskomst på 1.000 kroner per medarbejder for at redde den danske model. Det huer dog ikke den anden part i modellen, arbejdsgiverne.

Lizette Risgaard (FH) og Jacob Holbraad (DA) var i debat med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) om den danske model med Martin Krasnik som ordstyrer.
Lizette Risgaard (FH) og Jacob Holbraad (DA) var i debat med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) om den danske model med Martin Krasnik som ordstyrer.Foto: Janus Engel Rasmussen
Rikke Brøndum

"FH kalder på Folketingets hjælp med sine forslag. Men det er at save den gren over, man sidder på og er med til at underminere den danske model."

Der var klar tale fra DA’s adm. direktør Jacob Holbraad tirsdag formiddag, hvor Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) havde indkaldt arbejdsgivere, sine medlemsforbund, eksperter og politikere til topmøde i Skuespilhuset i København om fagbevægelsens medlemskrise.

Forud havde FH søndag offentliggjort en analyse i dagbladet Politiken, som viser at 1,1 millioner lønmodtagere i dag arbejder under en overenskomst, men ikke er medlem af en den fagforening, som har forhandlet den på plads.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00