OK23 ser ud til at udskyde længe ventet rapport fra lønkomité

Lønstrukturkomitéen er i forvejen forsinket på grund af valg og regeringsforhandlinger, men ser nu ud til at blive yderligere forhalet på grund af OK23. Det kan sætte trepartsforhandlinger om offentlige lønninger under pres.

Torben M. Andersen er professor i økonomi ved Aarhus Universitet og tidligere overvismand. Desuden er han formand for den lønstrukturkomité, som regeringen har nedsat, og som skulle være udkommet inden udgangen af 2022.
Torben M. Andersen er professor i økonomi ved Aarhus Universitet og tidligere overvismand. Desuden er han formand for den lønstrukturkomité, som regeringen har nedsat, og som skulle være udkommet inden udgangen af 2022.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Jakob Krarup BjerregaardSøren Elkrog Friis

Den længe ventede rapport fra Lønstrukturkomitéen kan efter alt at dømme tidligst udkomme et godt stykke inde i foråret 2023.

Efter at først valgkampen og siden regeringsforhandlingerne har forsinket komitéens arbejde, er der nemlig risiko for, at en offentliggørelse af de potentielt sprængfarlige konklusioner fra komitéen kan skabe uønsket støj under de overenskomstforhandlinger, der skal finde sted på det private arbejdsmarked i de kommende måneder.

Ifølge Altingets oplysninger er der ikke truffet nogen egentlig beslutning om offentliggørelsestidspunktet.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybde med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00