Regeringen vil finansiere finanslov med milliardregning til arbejdsgiverne

FINANSLOV: Regeringen lægger op til at øge den arbejdsgiverbetalte sygedagpengeperiode med 10 dage, viser internt notat. Dansk Arbejdsgiverforening advarer om svækket arbejdsudbud og mindre tilbøjelighed til at ansætte medarbejdere med højt sygefravær.

Regeringen har tidligere begrundet en forlængelse af arbejdsgiverbetalt sygefravær med ønsket om at styrke arbejdsgivernes incitament til at sikre et godt arbejdsmiljø og forebygge sygefravær.
Regeringen har tidligere begrundet en forlængelse af arbejdsgiverbetalt sygefravær med ønsket om at styrke arbejdsgivernes incitament til at sikre et godt arbejdsmiljø og forebygge sygefravær.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Søren Elkrog Friis

Det kan godt være, at man kan få et eller andet regnestykke til at hænge sammen nu og her, men på længere sigt svækker det Danmark.

Erik Simonsen
Underdirektør, DA

Regeringen planlægger at hente en halv milliard kroner årligt til finansloven ved at forlænge den arbejdsgiverbetalte sygedagpengeperiode med ti dage.

Det fremgår af et internt regeringsnotat fra 5. september, som Altinget er i besiddelse af.

Det vil sige, at arbejdsgivere med langtidssygemeldte medarbejdere fremover vil få en større udgift, hvis der kan skaffes flertal for forslaget ved de forestående finanslovsforhandlinger.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00