Debat

V-borgmester: Nye Borgerliges kritik af jobcentre er virkelighedsfornægtelse

DEBAT: Nye Borgerlige vil nedlægge jobcentrene, fordi de ikke får nok i arbejde. Men centrene er et nødvendigt sikkerhedsnet for dem, der har mistet troen på sig selv, skriver Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Ifølge Claus Bøgh Svenningsen er det kun to procent af de arbejdsløse, der kommer i arbejde via jobcentrene. Men det er ikke rigtigt, skriver  Cecilia-Lonning Skovgaard. 
Ifølge Claus Bøgh Svenningsen er det kun to procent af de arbejdsløse, der kommer i arbejde via jobcentrene. Men det er ikke rigtigt, skriver  Cecilia-Lonning Skovgaard. Foto: Colourbox
Flora Juul Holst
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Cecilia Lonning-Skovgaard (V)
Beskæftigelses- og integrationsborgmester, København

I et indlæg i Altinget slår Claus Bøgh Svenningsen fra Nye Borgerlige på tromme for at afskaffe kontanthjælpen og nedlægge jobcentrene.

Der er uden tvivl fuldt bulder på retorikken fra et nyt parti, der har brug for markante udtalelser, men desværre har han valgt floskler frem for fakta og virkelighedsfornægtelse frem for virkelighedsforståelse.  

Vellykkede jobindsatser
Eksempelvis påstår Claus Bøgh Svenningsen, at jobcentre ikke får folk i arbejde. Samtidig med at han lige bagefter konkluderer, at jobcentrene ”kun” har bidraget med beskæftigelse til to procent af danskerne.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til: [email protected]

Det gode ved, at Claus Bøgh Svenningsen på den måde modbeviser sine egne påstande, er, at jeg slipper for at bruge alt for meget spalteplads på faktuelle udredninger. Jeg kan nøjes med en hurtig nuancering i kraft af en undersøgelse fra Dansk Arbejdsgiverforening, der viser, at knap 20 procent, der finder et job, gør det via jobcentret.

Derudover kan jeg supplere med, at vi i København har fået 650 færre kontanthjælpsmodtagere og 700 færre dagpengemodtagere det seneste år med hjælp fra målrettede og efterprøvede jobindsatser.

Personligt ville det gøre mig ked af det, hvis vi skulle lade disse personer i stikken, men i Nye Borgerliges sort-hvide verden er man enten for syg til at arbejde eller i stand til at finde et job på egen hånd.

Cecilia Lonning-Skovgaard (V)
Beskæftigelses- og integrationsborgmester, København

Personligt ville det gøre mig ked af det, hvis vi skulle lade disse personer i stikken, men i Nye Borgerliges sort-hvide verden er man enten for syg til at arbejde eller i stand til at finde et job på egen hånd.

Så enten skal man have en førtidspension, når de første sygdomstegn melder sig, eller et spark bagi.

I København ved vi, at verden er mere nuanceret. Derfor forsøger vi at hjælpe flest muligt ind i det arbejdende fællesskab gennem et tæt samarbejde med erhvervslivet og målrettede virksomhedspraktikker.

Ikke kun fordi det er godt for samfundsøkonomien, men også fordi det at have et arbejde og kollegaer at møde ind til er helt essentielt for menneskelig trivsel. Vi tror på mennesker, der har mistet troen på sig selv. Og vi kæmper for dem, der ikke selv orker det.

Et vigtigt sikkerhedsnet
Klagesangen om at nedlægge jobcentrene er efterhånden lidt ligesom at høre en fortærsket karaoke-melodi i varierende toneleje med svingende musikalsk forståelse. Originaliteten og det banebrydende lader vente på sig. 

Læs også

For vi har som velfærdssamfund brug for et sikkerhedsnet, der står parat til at hjælpe dem, der har brug for det. Vi har brug for, med specialiseret viden og de bedste erfaringer, vi har, at hjælpe folk tilbage på arbejdsmarkedet hurtigst muligt. Det gør vi i jobcentrene.

Så i stedet for at afvikle jobcentrene skal vi udvikle dem. Det har vi gjort i København, hvor vi som noget helt nyt har samlet seks jobcentre i Danmarks mest moderne jobcenter for at opnå mere vidensdeling, mere sparring og bedre oplevelser for borgerne.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Cecilia Lonning-Skovgaard

HR-direktør, DFDS, fhv. beskæftigelses- og integrationsborgmester (V), Københavns Kommune, medlem, Borgerrepræsentationen
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001), Master of Public Administration (Kennedy School of Government, Harvard University 2000)

0:000:00