Debat

Nye Borgerlige-kandidat: Afskaf kontanthjælpen og nedlæg jobcentrene

DEBAT: Landets jobcentre er kun til gavn for de ansatte sagsbehandlere og Djøf'ere, der herser rundt med syge borgere. Derfor skal jobcentrene nedlægges, kontanthjælpen afskaffes og førtidspensionen i stedet knyttes til statsborgerskabet og lægges i hænderne på lægerne, skriver Claus Bøgh Svenningsen.

Det skal have økonomiske konsekvenser, hvis man ikke vil tage ansvar for sit eget liv. Derfor skal jobcentrene og kontanthjælpen afskaffes, skriver Claus Bøgn Svenningsen.
Det skal have økonomiske konsekvenser, hvis man ikke vil tage ansvar for sit eget liv. Derfor skal jobcentrene og kontanthjælpen afskaffes, skriver Claus Bøgn Svenningsen. Foto: Pressefoto
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Claus Bøgh Svenningsen
Folketingskandidat, Nye Borgerlige

I Nye Borgerlige vil vi afskaffe kontanthjælpen og nedlægge jobcentrene. Syge danskere skal ud af beskæftigelsespolitikken. Vi er parate til at hæve førtidspensionen. Til gengæld skal kontanthjælpen helt afskaffes.

Jobcentrene skaber ofre og får ikke folk i arbejde. Jobcentrene koster cirka otte milliarder kroner om året og har kun bidraget med beskæftigelse til to procent af danskerne. Til gengæld skubbes syge og udsatte borgere rundt i systemet.

Jobcentrene er kun til gavn for de ansatte
Jobcentrene og den jungle af regler, som er skabt med dem, er udtryk for et kontrolsystem, der ikke bygger på solidaritet, men på mistillid. Det skal vi af med. Vi skal bygge vores samfund på værdifællesskabet, på samhørigheden og på den folkelige solidaritet.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til debat@altinget.dk

Det er uværdigt at behandle udsatte danskere på den måde, vi gør i dag. I realiteten er jobcentrene kun til gavn for de mennesker, der er ansat der. Ingen andre. Syge mennesker skal have omsorg og hjælp til at blive raske. De skal ikke herses rundt med.

Tildeling af førtidspension skal fjernes fra sagsbehandlerne og Djøf’erne. Det skal udelukkende være en uafhængig lægefaglig vurdering, der afgør, om man er for syg til at arbejde og forsørge sig selv.

Tildeling af førtidspension skal fjernes fra sagsbehandlerne og Djøf’erne. Det skal udelukkende være en uafhængig lægefaglig vurdering, der afgør, om man er for syg til at arbejde og forsørge sig selv.  

Claus Bøgh Svenningsen, Folketingskandidat, Nye Borgerlige

Førtidspensionen skal sættes op. Danskere, der er for syge til at forsørge sig selv, skal ikke længere jages rundt af kommunale sagsbehandlere. De skal have et værdigt liv i økonomisk tryghed. Og så skal retten til førtidspension knyttes til det danske statsborgerskab.

De andre i kontanthjælpssystemet – dem, der ikke er danske statsborgere, og dem, der godt kan arbejde – de skal selvfølgelig forsørge sig selv.

Læs også

Belønning og konsekvens
Nye Borgerlige vil ikke bruge pisk og tvang til at få flere i arbejde. Vi ønsker et samfund, hvor udbyttet af at gøre en indsats for at forsørge sig selv belønnes, men hvor det også har økonomiske konsekvenser for den enkelte, hvis man ikke vil tage ansvar for sit eget liv.

Med frihed følger ansvar. Derfor skal man have pligt til at forsikre sig mod arbejdsløshed. Det, mener vi, er både ret og rimeligt.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion