Grønlands mest borgerlige parti parat til at genoptage S-samarbejde

Hvis Siumut får bilagt sine interne uenigheder, så er Demokraterne parate til at genoptage samarbejdet med den tidligere regeringspartner efter valget i Grønland den 6. april.

Demokraternes formand Jens-Frederik Nielsen.
Demokraternes formand Jens-Frederik Nielsen.
Andreas Krog

Den 8. februar trak det grønlandske parti Demokraterne sig fra den regeringskoalition, som partiet havde indgået i i godt otte måneder sammen med det socialdemokratiske parti Siumut og løsrivelsespartiet Nunatta Qitornai.

Dermed havde koalitionen ikke længere flertal i det grønlandske parlament Inatsisartut og godt en uge efter blev der udskrevet valg til afholdelse den 6. april.

Fokus på de grønlandske partier

Grønlænderne skal den 6. april vælge 31 medlemmer til parlamentet Inatsisartut. I den forbindelse taler Altinget med de forskellige grønlandske partier om blandt andet deres syn på Grønlands fremtidige forhold til Danmark og rigsfællesskabet samt Grønlands rolle på verdensscenen.

Dette er den anden artikel i serien. Den første blev bragt den 1. marts med partiet Naleraq.

Demokraterne trak sig fra regeringskoalitionen i protest mod den interne uro, som var opstået i Siumut efter at partiet i slutningen af november sidste år fik ny formand.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00