Karantæner og test bærer frugt på Færøerne og i Grønland  

SMITTE: På Færøerne falder antallet af nye coronasmittede, og hver fjerde smittet er blevet rask. I Grønland er to af øens fire smittede blevet raske, og ingen er hospitalsindlagt. Til gengæld er landslægen selv i karantæne.

Danmark er ikke det eneste sted i rigsfællesskabet, hvor coronavirussen hærger. Det gør den også på Færøerne og i Grønland. Begge steder holder man fast i den inddæmningsstrategi, som de danske myndigheder tidligere er gået væk fra. Og det ser indtil videre ud til at have en positiv effekt.

På Færøerne lukkede man det meste af samfundet ned omtrent samtidig med Danmark for knap to uger siden. Siden da har man sat mere end 600 personer i karantæne og har testet knap 2.500 personer ud af øgruppens i alt knap 52.000 indbyggere. Det svarer til knap 4,8 procent af befolkningen. I Danmark ville det svare til, at man havde testet knap 274.000 borgere. 

Status på Færøerne tirsdag var den, at i alt 122 personer er blevet testet positive for coronasmitte. Heraf er 33 nu erklæret raske. Af de 89 tilbageværende er to indlagt på hospital. Antallet af nye smittede har været nedadgående fra 29 nye tilfælde fra mandag til tirsdag i sidste uge til 4 nye tilfælde fra mandag til tirsdag formiddag i denne uge.

Login