Lars Løkke til landbruget: Meld jer mere ind i klimakampen

OMSTILLING: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) understregede på Landbrug & Fødevarers årlige stormøde behovet for en grøn omstilling.

Grøn omstilling er blevet til et grundvilkår for dansk landbrug. Omfavn den!

Budskabet var klart fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han i Herning Kongrescenter deltog i Landbrug & Fødevarers årlige delegeretmøde.

“Det her grundkrav om den grønne omstilling er ikke noget, der går væk, tværtimod. Og industrier, der ikke spiller ind i klimakampen, de ender med at spille sig selv ud af banen,” sagde statsministeren og tilføjede lige efter:

“Og brancher, der bliver opfattet som en del af problemet, har et enormt behov for at vise, at de er en del af løsningen. Og det er I godt i gang med.”

Statsministeren understregede, at bæredygtighed og klimatilpasning for alvor er ved at blive et konkurrenceparameter og derfor sagtens kan gå hånd i hånd med økonomisk vækst.

Modbevis modstanderne
Og står det til statsministeren, skal landbruget i fremtiden være en væsentlig brik på Danmarks spilleplade. For dansk landbrug er “noget af det bedste i verden” pointerede Lars Løkke Rasmussen, helt i sync med kæmpe bannere langs kongreshallens vægge.

Men statsministeren kunne ikke undgå at bemærke, at landbruget mere end nogensinde er nødt til at berettige sig selv som erhverv. Og det gør de netop ved at spille med på den grønne omstilling, pointerede han.

“Modbevis dem, der gør jer til problemet. Vis, at I er en del af løsningen. At også I er utålmodige på klodens vegne. På børnenes vegne. På fremtidens vegne,” lød det fra Lars Løkke Rasmussen.

Tørkepakken skuffer stadig
Landbruget rettede for nylig kritik mod Venstre i Jyllands-Posten, blandt andet for manglende hjælp efter sommerens tørke.

Det til trods følte statsministeren sig blandt venner, men kunne dog, til latterbrøl fra salen, ikke undlade at bemærke, at han “kom til at tænke på denne her gamle Jodle Birge-sang 'Rigtige venner kan ej købes for penge'".

At venskabet havde stået stærkere, hvis regeringen havde leveret mere økonomisk hjælp i den nylige tørkepakke, lod Martin Merrild, formanden for Landbrug & Fødevarer, klart skinne igennem i sin beretning kort før statsministerens tale.

Martin Merrild gentog budskabet om, at “modet svigtede”, når det kom til at annullere jordskatterne.

“At nogen kan komme i tanke om at sige, at det vil være ulovlig statsstøtte at fritage os for en skat – som ingen andre betaler. Det er altså helt uforståeligt,” pointerede Martin Merrild.

Læs hele artiklen på Altinget: fødevarer og få blandt andet også kommentarer fra miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V). 

Forrige artikel Røde Kors får hug for indsamlingsfinte: Røde Kors får hug for indsamlingsfinte: "De opfører sig som et dårligt mobilselskab" Næste artikel EU opfordrer Danmark til at ophæve krav for udenlandske selvstændige EU opfordrer Danmark til at ophæve krav for udenlandske selvstændige