K: Flere skurbyer til hjemløse

UDSPIL: Det er naivt at håbe på mange hjemløse i arbejde. I stedet skal der bygges flere alternative boliger til hjemløse, mener de Konservative. Det har vi råbt efter i årevis, lyder det fra SF.
"Vi er nødt til at erkende, at for manges vedkommende er det naivt at tro, at man kan få dem ud på arbejdsmarkedet - men derfor skal de ikke opgives."

Det siger de Konservatives socialordfører, Vivi Kier, der ifølge pol.dk er klar med et nyt udspil betitlet "Udsatte voksne - en vej tilbage til en værdig tilværelse".

Ideen er at skabe flere alternative boligtilbud, hvor der er plads til de hjemløses anderledes opførsel og adfærd, og hvor beboerne kan få støtte og hjælp fra en boligvejleder.

"At hitte rede i de mange praktiske detaljer, der følger med, kan være uoverskueligt, hvis man har en psykisk sygdom, har været boligløs i lang tid eller ikke forstår det danske sprog," forklarer Vivi Kier.

Hos oppositionen bliver udspillet mødt med overraskelse:

"Det er helt utroligt. Det er det, vi har råbt og skreget på i årevis. Jeg håber også, der er økonomi bag forslaget", siger SF's socialordfører Özlem Cekic.

En lignende melding kommer fra en skeptisk Mette Frederiksen (S):

"Vi har selv lige foreslået en række nye boformer til hjemløse i forbindelse med vores vækstplan for nylig. Men det sagde regeringen nej til."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Vivi Kier

Fhv. MF (K)
sygeplejerske (Odense Universitetshospital 1983)

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Özlem Sara Cekic

Generalsekretær, Brobyggerne – Center for Dialogkaffe, foredragsholder, forfatter, TedSpeaker, debattør, fhv. MF (SF)
sygeplejerske (Hovedstadens Sygehusfællesskab 2000)









0:000:00