R: Reformer kan løse skattepakkens hårdknude

SKATTEPLAN: De Radikales leder Margrethe Vestager opfordrer til åben debat om reformer forud for weekenden, hvor Socialdemokraterne afholder kongres.

Jeg vil bare gerne være sikker på, at vi vælger nogle redskaber, som vi har en stor vished for vil virke, fremfor at vi vælger noget, som er rart, og vi så må håbe på virker.

Margrethe Vestager (R)
Gruppeformand
Skyttegravskrigen mellem oppositionspartierne drejes i en ny retning med De Radikales forslag om reformer. 

Udspillet om opfordring til reformændringer skal imødekomme den stagnerede skattedebat.

Forhandlinger om skattepolitikken mellem De Radikale og Socialdemokraterne og SF gik trægt, efter Margrethe Vestager afviste den fælles skattepakke, som S og SF offentliggjorde den 27. august 2009.

Følgende fremsatte De Radikale et forslag om en anden version af skattepakken, hvilket ikke blev imødekommet af S og SF.

Behov for gennemgribende reformer
Den radikale leder, Margrethe Vestager, fastslår, at det vigtigste mål er at skaffe mere arbejdskraft. Hvis dette ikke kan nås gennem skattepakken, er der behov for gennemgribende reformer på arbejdsmarkedet.

"Behovet for at diskutere, hvad der så skal til, melder sig tydeligere og tydeligere på den politiske dagsorden," siger Margrethe Vestager ifølge Politiken og fortsætter:

"Jeg vil bare gerne være sikker på, at vi vælger nogle redskaber, som vi har en stor vished for vil virke, fremfor at vi vælger noget, som er rart, og vi så må håbe på virker."

På de Radikales hjemmeside skriver Margrethe Vestager i et indlæg, at et eksempel på disse reformer kunne være at forhøje tilbagetrækningsalderen for efterløn samt en ændring af dagpengesystemet, således at beløbet blev højere og perioden kortere.

"Disse reformer kan man være politisk enig eller uenig i, men man kan ikke være uenig i, at noget skal gøres. Hvis man ikke kan lide vores forslag, må man spille andre alternativer på banen. Men det er ikke en mulighed at undlade at gøre noget," skriver hun på hjemmesiden.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Margrethe Vestager

Ledende næstformand, EU-Kommissionen, kommissær for konkurrence, formand for Kommissærgruppen om et 'Europa Klar til den Digitale Tidsalder', fhv. minister, politisk leder & MF (R)
cand.polit. (Københavns Uni. 1993)

0:000:00