Ti politiske bøger til din sommerferie

Er du i tvivl om, hvad du skal læse i din sommerferie? Bare rolig. Her får du et overblik over Altingets bedst anmeldte bøger i 2023.

Sommerferietid betyder læsetid. Altinget bringer overblik over årets bedst anmeldte bøger.
Sommerferietid betyder læsetid. Altinget bringer overblik over årets bedst anmeldte bøger.Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix
Kristian Andersen

Et væld af politiske bøger er indtil videre udkommet i 2023. Altinget har samlet nogle af de bedste som inspiration til din sommerferielæsning.

Foto: Random House

Et brag af en bog om vidunderlige og besværlige Europa

Den britiske historiker Timothy Garton Ash har med 'Homelands' skrevet en kærlighedserklæring til Europa, der på alle måder sprænger skalaen for fremragende bøger. Tag 'Homelands' med på din ferie i år – for uanset, hvor rejsen måtte gå til i Europa, så vil indsigten, forelskelsen og fortvivlelsen ved vores kontinent beruse dig, skrev David Trads i sin anmeldelse

Foto: Grønningen 1

En tænksom liberalist med sans for ånd og dannelse

Alex Vanopslagh har skrevet en rigtig god bog om ansvar, der er en tiltrængt liberal modpol til vor tids voksende proportionsløse sikkerhedshysteri, skrev Bertel Haarder i sin anmeldelse.

Foto: Penguin Books

Britisk professors nye bog påviser, at populismen er folkets kontrarevolution mod eliten

Politolog Matthew Goodwins nye bog er et stærkt redskab til at forstå vores politiske og samfundsmæssige virkelighed. Bogen er uhyre velunderbygget, men mangler en analyse af populismens potentielle farer, skrev Christian Egander Skov i sin anmeldelse.

Foto: Gyldendal

Ung journalist har skrevet årets klogeste bog – og han siger, det hele nok skal gå

Det er godt, at vi er blevet vækket fra to årtiers lalleglad optimisme, som efterlod os med stigende ulighed og et distanceret forhold til politik. Sådan lyder det i Christian Bennikes lille perle af en debatbog, skrev Jakob Nielsen i sin anmeldelse. Læs også interview med Christian Bennike her.

Foto: Mudlark Publishing

Fænomenal bog folder Putins motiver helt ud gennem forfatterens uovertrufne kildenet

Vi kommer helt tæt på kilderne i en fremragende ny bog om Putins motiver i Ukraine-krigen og er både med om mødebordet i Kreml, i Zelenskyjs bunker og i skyttegraven ved fronten, skrev David Trads i sin anmeldelse.

Foto: Humanist Forlag

Ny bog om norsk politikers voldsomme #metoo-sager er som et hårdt slag i maven

Bogen ’Whistleblowerne’ dokumenterer mange års systematiske krænkelser på kvinder – og fremstår samtidig som et alvorligt anklageskrift mod både Arbejderpartiet og norske medier. Og så er der skræmmende mange paralleller til Danmark, skrev Jakob Nielsen i sin anmeldelse

Foto: Gyldendal

Brandaktuel bog om Putins Rusland uhyre spændende og velskrevet

Niels Bo Poulsen og Flemming Splidsboel har skrevet en læseværdig bog om Putins Rusland. Bogens anden halvdel vejer til fulde op for den lige lovlig tamme opstart, skrev Mette Skak i sin anmeldelse.

Foto: Gyldendal

Med nerve og troværdighed tilføjer ny bog en ekstra dimension til historien om Ruslands rejse

Med Rusland tæt inde på livet formår journalist Poul Funder Larsen i en ny bog at føje nyt til fortællingen om Ruslands rejse fra Sovjetunionens kollaps til invasionen i Ukraine, skrev Andreas krog i sin anmeldelse.

Foto: Peoples Press

Ny bog om Løkke og LA åbner som komedie, men ender som tragedie

Alle kender historien om Liberal Alliance, der klatrede så højt op i træet, at partiet ikke kunne komme ned igen. Nu udkommer historien som bog – og den er mere vanvittig, end man skulle tro. Simon Emil Ammitzbøll beretter om fire år med Lars Løkke som statsminister fra 2015 til 2019, skrev Jakob Nielsen i sin anmeldelse.

Foto: Gyldendal

5 A'er fra Alex Vanopslagh til Jacob Mark: “Det er ganske enkelt en fantastisk bog”

SF's Jacob Mark har skrevet en stærk og rørende historie, der tager læseren med ind i et forløb, som mange stressramte vil kunne genkende. Det kan jeg også selv, skrev Alex Vanopslagh i sin anmeldelse. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

David Trads

Journalist, forfatter og kommentarskribent
journalist (DJH 1994)

Christian Egander Skov

Historiker, konsulent ved Tænketanken Prospekt, redaktør for Årsskriftet Critique
ph.d. (Aarhus Uni. 2013), cand.mag., historie & religionsvidenskab (Aarhus Uni. 2010)

Mette Skak

Lektor emerita, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet
master i russisk og historie (Aarhus Uni. 1980), ph.d. i statskundskab (Københavns Uni. 1989)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024