5. december: Pernille Rosenkrantz-Theil

JULEKALENDER:Hver dag frem mod juleaftensdag vil Altinget.dk bringe et interview med en folketingspolitiker. I dag er det Pernille Rosenkrantz-Theil fra Socialdemokratiet.
Foto: Socialdemokraterne
Hvorfor gik du ind i politik?

Det gjorde jeg, fordi det blev vedtaget, at der skulle indføres brugerbetaling på ungdomsuddannelserne i Danmark. Jeg var lige startet i gymnasiet på det tidspunkt, og jeg syntes, det var en rigtig dårlig idé, der brød helt grundlæggende med det velfærdssamfund, som vi har i Danmark. Så jeg meldte mig til elevrådet og var aktiv her i flere år.

Hvad er dit vigtigste politiske mål?

Mit personlige? Jeg går ikke rundt og har egne personlige politiske mål. Jeg mener, at dét vigtigste politiske mål er at få rettet op på vores økonomi. Det er altafgørende for, at vi kan have fast grund under vores velfærdssamfund. Dem, der kommer til at betale en rigtig høj pris, hvis økonomien sejler, er jo de fattigste i samfundet. Og dernæst er det vigtigt at få lagt nogle klare planer for, hvordan vi omstiller til vedvarende energi via grøn vækst og får skabt hele den nye teknologiske udvikling, som kommer til at skulle ske over de næste 15-20 år.

Hvilken dansk politiker har været en inspiration for dig?

Fakta
Pernille Rosenkrantz-Theil er 34 år gammel, kandidat i statskundskab og var indtil valget i år ansat som ledelseskonsulent i 3F. Hun er tidligere medlem af Enhedslisten og sad i Folketinget for partiet i perioden 2001-2007. Pernille Rosenkrantz-Theil er Socialdemokraternes klima- og energiordfører.

Jeg gør mig ikke meget i det der med forbilleder og persondyrkelse.

Hvilken politisk modstander har du størst respekt for?

Det, tror jeg simpelthen, er den nye klimaministers bog. Den hedder "Sidste Udkald", og jeg har lige læst den for nylig. Den burde være obligatorisk stof på enhver uddannelsesinstitution.

Pernille Rosenkrantz-Theil
Om den bedste bog hun har læst i 2011

Jeg har stor respekt for Uffe Ellemann. Jeg synes, at han er en af de Venstrefolk af den gamle skole, hvor det at være liberal bl.a. betyder, at der er højt til loftet. Han står for nogle grundlæggende rettigheder, som, jeg synes, er rigtig vigtige i vores samfund. Så selvom jeg grundlæggende er uenig med manden om det meste, så har jeg meget stor respekt for de ting.

Politikere har en travl hverdag. Hvad gør du for at rekreere?

Jeg slapper af. Ligger derhjemme og siger blyp til mine børn på gulvet.

Hvad er den bedste bog, du har læst i år?

Det, tror jeg simpelthen, er den nye klimaministers bog. Den hedder "Sidste Udkald", og jeg har lige læst den for nylig. Den burde være obligatorisk stof på enhver uddannelsesinstitution.

Er du stadig politiker om 5 år?

Det ved jeg ikke, om jeg er.

Hvis du en dag ikke er politiker længere, hvad laver du så?

Jamen, jeg var ikke politiker før 15. september. Jeg synes, der er rigtig mange spændende ting at lave. Indtil september arbejdede jeg i fagforbundet 3F, og det var jeg rigtig glad for. Så hvis jeg ikke var politiker i morgen, kunne jeg godt finde på at søge tilbage på 3F.

Hvad fortryder du fra 2011?

Der er givetvis 800 mia. ting, jeg burde fortryde, men det gider jeg simpelthen ikke at bruge tid på. Der er da masser af gange, hvor jeg har taget fejl, men jeg mener, at det at begå fejltagelser er en meget vigtig del af livet, og noget af det, man lærer mest af. Så man skal endelig passe på med at gå og fortryde sine fejltagelser, man skal hellere lære noget af det.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Rosenkrantz-Theil

Social- og boligminister, MF (S)
ba.scient.pol. (Københavns Uni. 2003)

Uffe Ellemann-Jensen

Fhv. udenrigsminister (V), MF og partiformand
cand.polit. (Københavns Uni. 1969)

0:000:00