Ældre Sagens særlige rolle i regeringsudspil vækker opsigt: Ingen andre ngo’er er blevet spurgt

Det afstedkommer løftede øjenbryn flere steder, at en konkret civilsamfundsaktør i et politisk udspil på forhånd udpeges til at løse en bestemt velfærdsopgave.

Statsminister Mette Frederiksen (S) er placeret ved samme bord som Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup til stormøde i Fredericia i forbindelse med lanceringen af regeringens ældreudspil. 
Statsminister Mette Frederiksen (S) er placeret ved samme bord som Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup til stormøde i Fredericia i forbindelse med lanceringen af regeringens ældreudspil. Foto: Arthur J . Cammelbeeck
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

En lille passage i SVM-regeringens ældreudspil, som blev præsenteret i sidste, uge tiltrækker sig særlig opmærksomhed blandt visse civilsamfundsaktører. 

Nemlig den at:

Regeringen foreslår i samarbejde med Ældre Sagen

Det får direktør hos Danske Seniorer, Katrine Lester, til at konstatere, at ”Mette Frederiksen er ganske vist rigtig glad for Ældre Sagen, men man skal passe på med at blive for ensidig.”

Det er ærgerligt, hvis man tror, at seniorforeningslivet i Danmark er lig med Ældre Sagen

Katrine Lester
Direktør, Danske Seniorer

Danske Seniorer er Danmarks tredjestørste civilsamfundsorganisation på ældreområdet, og har ifølge Katrine Lester været i løbende kontakt med Ældreministeriet op til udspillets præsentation. Ingen har dog spurgt dem, om de var interesserede i opgaven.

”Det virker spøjst. Jeg går da ud fra, de mener partnerskab med seniorforeninger – det andet ville være meget snævert,” siger hun, og præciserer, at det egentlig ikke passer – hun er med på, at der specifikt menes Ældre Sagen.

”Ja, det ved jeg godt – og det vil jeg godt udfordre dem en smule på – for det er ærgerligt, hvis man tror, at seniorforeningslivet i Danmark er lig med Ældre Sagen,” siger hun.

Ældreministeriet bekræfter over for Altinget, at ingen andre end Ældre Sagen er blevet spurgt, ”da det vurderes at Ældre Sagen er den mest velegnede organisation,” lyder det i et mailsvar.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00