Altinget beklager problematisk klumme

ORIENTERING: Altinget bragte fredag en klumme, som var inspireret af en leder i The Economist, uden at dette fremgik. Altinget beklager. 

Kære læser

Altinget bragte fredag klummen Dystre udsigter for et grimt politisk 2016 af Annegrethe Rasmussen.

En læser har efterfølgende gjort os opmærksom på, at flere afsnit af klummen var kraftigt inspireret af en leder i tidsskriftet The Economist, uden det fremgik af teksten.

Det er i strid med Altingets etiske normer.

Altingets chefredaktør, Rasmus Nielsen, udtaler om sagen:

”Sammenfaldet mellem de to tekster er meget beklageligt. Der burde som minimum have været en henvisning til The Economist. Det er er i strid med vores etiske regler, og det tager vi meget alvorligt,” siger han.  

Annegrethe Rasmussen har i en årrække været tilknyttet Altinget som fast freelancer.

”Vi har i forbindelse med, at vi op til jul skulle genforhandle vores aftale med Annegrethe Rasmussen, besluttet at stoppe samarbejdet,” siger Rasmus Nielsen og fortsætter:

”Vi kender alle Annegrethe Rasmussen som en levende og dygtig skribent med stor viden om amerikanske forhold. Vi har været glade for de artikler og analyser, som hun har skrevet, og ønsker hende alt det bedste fremover.”

Altinget fjerner kun i yderst få tilfælde artikler, som allerede er publiceret. Derfor er den pågældende klumme stadig at finde på Altingets site, men nu forsynet med kildehenvisning.

Altinget har på nuværende tidspunkt ikke kendskab til, at der skulle være problemer med manglende henvisninger i andre artikler.    

Læs Fagbladet Journalistens gennemgang af sagen her

Forrige artikel Ny kritik af regeringens fonds-beregninger Ny kritik af regeringens fonds-beregninger Næste artikel Her er den nye chef for PET Her er den nye chef for PET
Hvem kan vinde Europas valg i aften? Læs her, hvad du skal holde øje med

Hvem kan vinde Europas valg i aften? Læs her, hvad du skal holde øje med

EUROPÆISK OVERBLIK: Mister de største politiske grupper deres flertal? Bliver de liberale kongemagere? Får Socialdemokraterne comeback? Hvor stor bliver nationalisternes nye alliance? Vi slår ned på de mest spændende tendenser og klæder dig på til at forstå valgresultaterne fra de vigtigste lande i Europa.