Anne Grete Holmsgaard formand for ny fond for energibesparelser

NAVNE: Dansk Energi opretter nu en stor almen nyttig fond på energiområdet. Formand for fonden, der råder over 150 millioner kroner, bliver MF Anne Grete Holmsgaard (SF).
Christian Juhl Mølgaard

Energibesparelser får nu sin egen fond med 150 millioner kroner. Pengene skal fordeles til projekter, der kan sætte fokus på og fremme energibesparelser, vedvarende energi og et fossilfrit energisystem.

Pengene kommer fra danske elnetselskaber, fonden får til huse i Dansk Energi og Anne Grete Holmsgaard, folketingsmedlem for SF, bliver formand for fonden.

"Jeg glæder mig til at blive en del af denne unikke nyskabelse på energiområdet. Der et stort behov for at formidle konkret viden om energibesparelser tæt på borgerne og ikke mindst motivere danskerne til at engagere sig i energi- og klimaspørgsmål, siger Anne Grete Holmsgaard og fortsætter:

"Med denne fond kan vi støtte nogle af de mange engagerede personer og organisationer, som brænder for at effektivisere vores energiforbrug og omstille til et fossilfrit energisystem." 

Jens Gorm Hansen, chefkonsulent i Dansk Energi, supplerer:

"Vi er enormt glade for, at det er lykkedes at etablere en stor fond, der kan understøtte nogle af de mange gode ideer og initiativer, der bobler rundt omkring i organisationer og virksomheder i Danmark. Energifonden bliver et værdifuldt virkemiddel, når det gælder innovativ formidling af viden og budskaber om omstillingen til et fossilfrit energisystem."

Fondens bestyrelse består desuden af Henrik Lund, Professor AAU, foredragsholder og forfatter Christine Feldthaus og Lars Aagaard adm. direktør i Dansk Energi. Bestyrelsen er sammensat med henblik på at skabe et stærkt team, der har et indgående kendskab til energiområdet og samtidig vil bidrage med den iderigdom, der skal til for at gøre fonden til en innovativ og dagsordensættende aktør på energiområdet.

Fonden skal blandt andet støtte Energitjenesten, Det Økologiske Råd, Energi Akademi Samsø og Folkecenter for Vedvarende Energi, som tidligere har modtaget støtte fra Dansk Energis energisparepulje. Herudover vil fonden indkalde nye ansøgninger fra organisationer og virksomheder med gode ideer til fremme omstillingen til et energieffektivt, fossilfrit energisystem.

Det er tanken, at fonden udover pengene fra Dansk Energis medlemmer skal tiltrække EU-midler eller statslige midler møntet på energioplysning og formidling af viden om energibesparelser og vedvarende energi.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anne Grete Holmsgaard

Fhv. MF (SF), fhv. direktør, DTU og BioRefining Alliance
studier i historie og samfundsfag (Roskilde Uni.)

0:000:00