Debat

Brian Mikkelsen: Alt for mange skjuler deres LGBT-identitet på arbejdspladsen

DEBAT: Undersøgelser viser, at arbejdspladser med stor mangfoldighed har højere indtjening end dem med mindre. Derfor er det umådelig trist, at op mod 40 procent af danske LGBT+-personer skjuler deres identitet, når de går på arbejde.

Der er stadig for mange, som ikke føler sig trygge nok til at være åbne om deres seksualitet eller kønsidentitet på arbejdspladsen. Derfor er der stadig brug for Priden, mener direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen.<br>
Der er stadig for mange, som ikke føler sig trygge nok til at være åbne om deres seksualitet eller kønsidentitet på arbejdspladsen. Derfor er der stadig brug for Priden, mener direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen.
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Brian Mikkelsen
Administrerende direktør i Dansk Erhverv

I øjeblikket fejrer vi mangfoldigheden i forbindelse med Copenhagen Pride. Politikere, organisationer og meningsdannere sætter fokus på LGBT+-personer (lesbiske, bøsser, transkønnede og intetkønnede), og det er svært at gå en tur i København uden at se det karakteristiske regnbueflag på facader og i flagstænger.

Det kunne få nogle til at tro, at miljøerne er bredt accepteret, og at kampen for mangfoldighed er vundet. Men desværre er virkeligheden stadig en anden. 40 procent LGBT+-personer skjuler deres identitet på arbejdspladsen, viser tal fra ligestillingsministeriet.

Ud fra et medmenneskeligt synspunkt er det trist, at så mange af vores medborgere ikke ønsker "springe ud" over for deres kolleger. Det kan have store menneskelige konsekvenser, at man ikke kan stå ved sin identitet, det kan betyde mistrivsel og hyppige jobskift, som hverken er i den enkeltes eller virksomhedernes interesse.

Fakta
Deltag i debatten!

Det kan sandsynligvis også ses på bundlinjen. Konsulenthuset PwC har lavet en undersøgelse, som viser, at mangfoldige teams, hvor vi har diversitet, har 3,7 procentpoint højere indtjening end ikke-mangfoldige teams. Undersøgelsen kiggede ikke specifikt på seksualitet, men det er en indikator på, at når virksomhederne afspejler befolkningssammensætningen, kan det også ses på bundlinjen.

Center for Alternativ Samfundsanalyse (CASA) har tidligere estimeret, at mellem 3,5 og 6,2 procent af befolkningen tilhører LGBT+-gruppen. Det svarer til et sted mellem 160.000 og 290.000 danskere over 16 år. Foreningen LGBT Danmark estimerer, at der 200.000 LGBT+-personer på arbejdsmarkedet i Danmark.

Det er umådelig trist, hvis op mod 40 procent af disse ikke føler sig trygge nok til at være åbne om deres seksualitet eller kønsidentitet på arbejdspladsen. Derfor har vi stadig brug for Priden.

Jeg synes, at vi skal bruge Priden til at slå endnu et slag for mangfoldige arbejdspladser, hvor der er plads til forskellighed til gavn for medarbejderne og til gavn for virksomheden. Det vil vi arbejde videre for i Dansk Erhverv ved at fastholde, at mangfoldighed er en styrke på det danske arbejdsmarked.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Brian Mikkelsen

Adm. direktør, Dansk Erhverv, bestyrelsesformand, Nationalmuseets Museumsråd, bestyrelsesnæstformand, Kraks Fond, bestyrelsesnæstformand, Ove K investfond, formand, Ordrupgaard Advisory board, bestyrelsesmedlem, ATP, bestyrelsesmedlem, Pension Danmark
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

0:000:00