Om  
Kirsten Nissen
Flemming Tejmers
Inger Møller Nielsen

Danske Ældreråd vælger ny næstformand efter kampvalg

Repræsentanter fra landets har efter et kampvalg valgt en ny næstformand til Danske Ældreråd. Det bliver formand for Københavns ældreråd Kirsten Nissen, der slog Kirsten Engell fra Aarhus' ældreråd.

Kirsten Nissen er valgt som ny næstformand for Danske Ældreråd. 
Kirsten Nissen er valgt som ny næstformand for Danske Ældreråd. Foto: Danske Ældreråd
Emma Brink

Kirsten Nissen, der er formand for Ældrerådet i Københavns Kommune, er blevet valgt som ny næstformand for landsorganisationen Danske Ældreråd. Det sker efter et kampvalg mod medlem af Ældrerådet i Aarhus Kommune Kirsten Engell.

Det skrive Danske Ældreråd i en pressemeddelelse.

Kampvalget blev afgjort søndag 6. maj i Nyborg, hvor knap 400 repræsentanter fra landets ældreråd var samlet.

Som nyvalgt næstformand vil Kirsten Nissen blandt andet have fokus på realiseringen af ældrereformen i kommunerne.

"Der er mange nye og spændende udfordringer på hele ældreområdet, for eksempel med implementering af den nye ældrereform. At få reformen til at leve i praksis, at sikre selvbestemmelse, ligeværdighed og retssikkerhed for den ældre, er alt sammen forhold, der betyder rigtig meget for mig," siger hun.

78-årige Kirsten Nissen har været medlem af Danske Ældreråds bestyrelse siden 2014, og har også tidligere været næstformand. Hun er forhenværende forbundsformand for Socialpædagogernes Landsforbund, og hun har tidligere været medlem af LO’s daglige ledelse. Hun har også siddet i bestyrelsen i blandt andet Pensionsselskabet PKA, Forhandlingsfællesskabet, ATP, Lønmodtagernes Dyrtidsfond og Nationalbanken.

Kirsten Nissen overtager næstformandsposten efter Flemming Tejmers, der efter tre år valgte ikke at genopstille. Hun deler nu formandsskabet med formand Inger Møller Nielsen.

{{toplink}}
Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her









0:000:00