Danskerne vil effektivisere kommunerne

KOMMUNER: Tre ud af fire danskere mener, at kommunerne let kan effektivisere og få mere ud af skattekronerne. De overskydende penge skal bruges på bedre kommunal service.

De danske kommuner skal være mere effektive og kan let forbedre den haltende service. Det mener et stort flertal af danskerne, netop som regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) går ind i den afgørende fase af forhandlingerne om næste års kommunale økonomi.

I en ny meningsmåling, som Greens Analyseinstitut har lavet for Børsen, svarer tre ud af fire danskere, at kommunerne kan blive mere effektive ved at tænke sig om og gøre tingene på en ny måde. Kun 13 procent af danskerne mener, at kommunerne allerede er oppe i højeste gear.

De penge, som kommunerne sparer på effektivisering, skal bruges på at forbedre den kommunale service, der ofte har været udskældt de seneste år. Det mener hele 79 procent af danskerne.

Ministeren er enig
Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) er enig med danskerne i, at kommunerne skal blive mere effektive. Han henviser til den aftale, der blev indgået mellem regeringen og KL sidste år, hvor kommunerne skal effektivisere for 1 mia. kroner i løbet af en femårig periode.

"Der blev lavet en gensidighedsaftale sidste år, hvor kommunerne skal frigøre ressourcer, og staten på sin side skal anvise nogle handlemuligheder. Det er stadig et krav, og det er et tema i forhandlingerne. Man skal gøre sit yderste for at få så meget ud af skatteydernes penge som overhovedet muligt," siger Claus Hjort til Børsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00