Efter udgifter for knap 100 millioner dropper styrelse udvikling af nyt SU-system

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen annullerer et projekt om udvikling af nyt SU-system og fokuserer nu på at levetidsforlænge det nuværende. 

Udvikling af et nyt SU-system, der skulle sikre en rettidig og korrekt udbetaling af SU til landets studerende, er nu annulleret. I stedet skal det gamle system moderniseres.
Udvikling af et nyt SU-system, der skulle sikre en rettidig og korrekt udbetaling af SU til landets studerende, er nu annulleret. I stedet skal det gamle system moderniseres.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

De studerende får alligevel ikke et nyt it-system, der ellers skulle sikre dem korrekt og rettidig udbetaling af SU.

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har efter flere års forarbejde valgt at annullere et projekt om udvikling af et nyt SU-system.

Det fremgår af et aktstykke fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Beslutningen kommer i kølvandet på, at styrelsen allerede i sommeren 2023 valgte at udtræde af en kontrakt med NNIT, der ellers i december 2022 havde vundet et gennemført udbud.

Kontrakten blev ophævet, fordi Uddannelses- og Forskningsstyrelsen undervejs opdagede, at aftalen “udfordrede den indgåede aftales faste pris og indholdsmæssige omfang”.

Og det er en konklusion, som nu også fører til, at styrelsen helt dropper projektet.

“På baggrund af Uddannelses- og Forskningsstyrelsens erfaringer fra udbuddet og den efterfølgende afklaringsfase er det ikke længere vurderingen, at projektet kan gennemføres inden for de økonomiske og indholdsmæssige rammer (...),” skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Et foreløbigt skøn lyder, at der frem til udgangen af 2023 er afholdt udgifter for knap 100 millioner kroner til projektet.

Den nuværende digitale SU-ordning er bygget oven på en it-arkitektur og teknisk løsning fra 1980’erne, og i et aktstykke fra 2021 beskrev ministeriet den direkte konsekvens heraf:

0:000:00