Om  
Sanne Kofod Olsen
Christine Buhl Andersen
Majken Schultz

Ny Carlsbergfondet skifter forperson og udskyder valg af direktør

Carlsbergfondet udpeger Sanne Kofod Olsen som ny forperson i Ny Carlsbergfondet. Hun erstatter Christine Buhl Andersen, der stopper, når hendes udpegningsperiode udløber ved årsskiftet. Ændringen i bestyrelsen betyder, at Ny Carlsbergfondet forlænger processen med rekruttering af en fondsdirektør.

Christine Buhl Andersen stopper som forperson i Ny Carlsbergfondet, når hendes udpegningsperiode udløber. Hun får dermed ikke indflydelse på det kommende valg af fondsdirektør.
Christine Buhl Andersen stopper som forperson i Ny Carlsbergfondet, når hendes udpegningsperiode udløber. Hun får dermed ikke indflydelse på det kommende valg af fondsdirektør.Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Johan Auken Alstrup

Det er Carlsbergfondet, som bestemmer, hvem der skal sidde for enden af bestyrelsesbordet hos Ny Carlsbergfondet. Og det skal ikke længere være Christine Buhl Andersen.

I stedet bliver Sanne Kofod Olsen ny bestyrelsesforperson og dermed den person, som vil stå i spidsen for ansættelsen af Ny Carlsbergfondet næste fondsdirektør.

Det oplyses i en pressemeddelelse.

Læs også

"Med Sanne Kofod Olsen får Ny Carlsbergfondet en yderst kompetent, erfaren og visionær forperson, der kan sætte yderligere skub i den positive udvikling, fondet gennemgår," siger forperson i Carlsbergfondet, Majken Schultz, og fortsætter:

"Sanne kan om nogen sikre, at Ny Carlsbergfondets enestående position i den danske kunstverden varetages og videreudvikles på bedste vis, og vi ser i den grad frem til det fortsatte samarbejde mellem de to gamle fonde."

Sanne Kofod Olsen er i dag rektor ved Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Hun har tidligere været rektor ved Kunstakademiet i København og dekan på Konstnärliga Fakulteten på Göteborgs Universitet. 

Hun tiltræder fondens ledelse, efter Buhl Andersen udpegningsperiode udløber ved årsskiftet.

Skal ansætte direktør

Indsættelsen af Sanne Kofod Olsen sker i forbindelse med flere ledelsesstruktursændringer i Ny Carlsbergfondet. Disse indbefatter blandt andet en kommende ansættelse af fondets første direktør.

"Historisk set har Ny Carlsbergfondets bestyrelse varetaget rollen som ansvarlig for både den overordnede strategiske ledelse og den daglige ledelse, hvilket ikke er hensigtsmæssigt eller tidssvarende. Den nye rollefordeling betyder en frisk start, der kræver nye kræfter, hvorfor bestyrelsen i Carlsbergfondet har valgt ikke at genudpege Christine Buhl Andersen," udtaler Majken Schultz.

Christine Buhl Andersen har stået i spidsen for Ny Carlsbergfondet siden 2020.

"Den rolle, jeg har varetaget, ændres radikalt, og det er et naturligt tidspunkt at give stafetten videre, inden jeg selv tager hul på et nyt kapitel i mit arbejdsliv," udtaler hun.

Læs også

I lyset af den nye bestyrelsessammensætning har Ny Carlsbergfondet valgt at forlænge den igangsatte proces vedrørende rekrutteringen af en fondsdirektør. Sanne Kofod Olsen, som vil stå i spidsen for ansættelsesudvalget, udtaler:

"At finde den helt rette direktør til Ny Carlsbergfondet er en meget vigtig opgave, som jeg sammen med den øvrige bestyrelse ser meget frem til."

Ny Carlsbergfondet blev oprettet i 1902. Fonden finansieres af indtægter fra overskuddet i Carlsberg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sanne Kofod Olsen

Kommende forperson, Ny Carlsbergfondet (1/1-25), dekan, Göteborgs Universitets Kunstneriske Fakultet, fhv. rektor, Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler
cand.phil. i kunsthistorie (Københavns Uni. 1996), mag.art. i kunsthistorie (Københavns Uni. 2001)

Christine Buhl Andersen

Afgående forperson, Ny Carlsbergfondet (31/12-24), bestyrelsesmedlem, Fondenes Videnscenter
cand.mag. i dansk og kunsthistorie (RUC 1995), master i museologi (Aarhus Uni. 2007), museumslederuddannelse (The Getty Leadership Institute 2014)

Majken Schultz

Professor, Institut for Organisation, Centre for Organization and Time, CBS, forperson, Carlsbergfondet, næstforperson, Carlsberg A/S
ph.d. (CBS. 1988), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1984)

0:000:00