Mette Frederiksen, Jakob Ellemann og flere siger farvel til Lise Nørgaard: "En stærk og folkekær kvinde, der aldrig var bange for at gå forrest"

Journalist og forfatter Lise Nørgaard, der er kendt for at være manuskriptforfatter til 'Matador', er død i en alder af 105 år. Hun hyldes af adskillige politikere som "et livsstykke", "en fantastisk fortæller" og en "stor inspiration". Få overblik over reaktionerne på hendes død her.

Journalist og forfatter Lise Nørgaard er død i en alder af 105 år.
Journalist og forfatter Lise Nørgaard er død i en alder af 105 år.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

"En stor inspiration" og en af "Danmarks helt store kvinder" er gået bort.

Sådan lyder nogle af mindeordene, der strømmer ind, efter journalist og forfatter Lise Nørgaard er gået bort i en alder af 105 år.

Lise Nørgaard er især kendt for at have været manuskriptforfatter til den populære tv-serie 'Matador' og har desuden skrevet erindringsromanen 'Kun en pige'.

Nu har blandt andet Jakob Ellemann-Jensen (V), Trine Bramsen (S) og Jakob Engel-Schmidt (M) taget til sociale medier for at reagere på hendes død.

Få et overblik over reaktionerne her.

Statsministeren: "Vi siger farvel til en nationalklenodie"

Statsminister Mette Frederiksen har nu også været ude og markere Lise Nørgaards død på Facebook. Her lyder det fra statsministeren, at Lise Nørgaard var en "stærk og folkekær kvinde, der aldrig var bange for at gå forrest".

Jakob Ellemann-Jensen: Hvil i fred

Danmarks nye forsvarsminister og Venstres formand hyldede Lise Nørgaard på Twitter og det "fantastiske liv", hun har levet.

Søren Pind: "Sikke et liv. Sikke en dame."

Søren Pind var ven af Lise Nørgaard og har blandt andet skrevet en erindringsbog, der kommer omkring Lise Nørgaards livserfaringer.

Han mindes sin gamle ven på Twitter med ordene: "Et livsstykke - dejlig og god ven. Fred være med dig".

Kulturminister: "Kulturen har mistet et livsstykke"

Den nye kulturminister, Jakob Engel-Schmidt (M), tog også til Twitter mandag morgen for at takke Lise Nørgaard for hendes bidrag til den dansk kultur.

Søren Pape: Tak for alle oplevelserne

De Konservatives formand, Søren Pape, takker Lise Nørgaard for alle oplevelserne og fremhæver Matador som et "mesterværk i dansk tv-historie".

Ligestillingsminister: Hun gik forrest i kvindekampen

Marie Bjerre (V), der er Danmarks nye ligestillingsminister, hylder også Lise Nørgaard på Twitter og beskriver hende som en kvinde, der "gik forrest i kvindekampen".

Mogens Jensen: Farvel til en fantastisk fortæller

Socialdemokratiets kulturordfører, Mogens Jensen, ærer Lise Nørgaards minde på Facebook og tager afsked med "en fantastisk fortæller, der har givet os alle så meget".

Lykke Friis: Tænk, du ikke er her mere

Direktør for Tænketanken Europa, Lykke Friis, mindes sit første møde med Lise Nørgaard til Københavns Universitets tyske valgfest.

Trine Bramsen: "Aldrig kun en pige!"

Den tidligere ligestillingsminister og medlem af Folketinget Trine Bramsen reagerer også på Lise Nørgaards død på Facebook. Her skriver hun, at Lise Nørgaard gennem kulturen og Matador har givet os "så meget forståelse for vores land og vores folk".

Jytte Hilden: "Hvil med smil, du kære"

Den tidligere kulturminister og forhenværende folketingsmedlem Jytte Hilden har også skrevet et par ord på Facebook for at mindes Lise Nørgaard. Her lyder det, at Lise Nørgaard gav kvinderne en stemme gennem årene.

Opdateres løbende. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lise Nørgaard

Journalist, forfatter, fhv. chefredaktør, Hjemmet 1975-77
journalist (Roskilde Dagblad 1935)

Søren Pind

Bestyrelsesformand, Danish Cyber Defence, formand, The Danish Ronald Reagan Society, fhv. uddannelses- og forskningsminister, MF (V)
cand.jur. (Københavns Uni. 1997)

Jakob Ellemann-Jensen

Fhv. vicestatsminister og økonomiminister, fhv. partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)

0:000:00