Esben Lunde revser Bæredygtigt Landbrug: Ikke i orden at hænge medarbejdere ud

GABESTOK: Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen kritiserer Bæredygtigt Landbrug for at hænge enkelte embedsmænd ud.

”Er det okay, at Bæredygtigt Landbrug hænger navngivne medarbejdere fra Miljø- og Fødevareministeriet ud i offentligheden? Nej!”

Sådan skriver miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) på Facebook en håndfuld dage efter, at det kom frem, at Bæredygtigt Landbrug har påbegyndt en offentlig klapjagt på navngivne embedsmænd.

Ifølge ministeren er den tilgang slet ikke i orden.

”Dialogen skal foregå ordentligt. I mine øjne er det ikke ordentligt, når BL hænger enkelte af mine medarbejdere ud i en offentlig gabestok. Medarbejderne passer deres arbejde. Det er deres opgave, og det er meget simpelt,” skriver Esben Lunde Larsen og fortsætter:

"At bedrive politik står jeg og regeringen for, og den politiske utilfredshed skal adresseres over for mig som minister - ikke over for individuelle embedsmænd."

Hårdt angreb
Bæredygtigt Landbrug har i sit seneste medlemsbrev valgt at rette et hårdt angreb imod en kontorchef i Miljøstyrelsen med navn nævnelse.

Og formand for Bæredygtigt Landbrug Flemming Fuglede Jørgensen sagde i sidste uge til Altinget, at samme skæbne kan vente for flere embedsmænd i den kommende tid.

“Lige så snart embedsmændene manipulerer med fakta, så slår vi til og nævner navnene på dem, der går over stregen,” lød det.

Djøf kritiserede den tilgang voldsomt, og miljø- og fødevarerministeriets departementchef kaldte det for uværdigt.

Behøver ikke spille den frække dreng
Og det er ministeren altså helt enig i.

”Bæredygtigt Landbrug behøver ikke længere at spille rollen som klassens frække dreng eller dem, som ingen vil lege med. Organisationen kan bidrage hver eneste dag til at skabe bedre vilkår for landbruget, hvis de har lyst. Det skal blot foregå på værdig vis, og man når som bekendt længst, hvis man bringer konstruktive ideer med sig til bordet,” skriver Esben Lunde Larsen.

Han påpeger, at han ikke – som SR-regeringen – vælger at boycotte Bæredygtigt Landbrug:

"Jeg vælger dialogen - også selvom vi langt fra er enige om alt,” skriver Esben Lunde Larsen.

Bæredygtigt Landbrug har forsvaret sig med, at embedsværket – ifølge foreningen – gentagende gange har politiseret, og at det er helt nødvendigt at gøre mere opmærksom på det. Og at det i mange tilfælde ikke nytter at lange ud efter politikerne:

“Hvis embedsmændene forvirrer eller endnu værre ødelægger det grundlag, som politikerne skal tage beslutning på, så er det ikke demokrati mere. Så er det embedsmændene, der styrer, hvad der skal ske. Og det er uacceptabelt for os,” sagde Flemming Fuglede Jørgensen til Altinget i sidste uge.

 

 

Forrige artikel Elbæk: Krav til en kommende regering er ikke kun grønne  Elbæk: Krav til en kommende regering er ikke kun grønne Næste artikel V-borgmestre kræver frit lejde til skattelettelser V-borgmestre kræver frit lejde til skattelettelser