Folketinget afskaffer blasfemi-paragraffen

VEDTAGET: Kun Socialdemokratiet stemte imod, da et flertal i Folketinget fredag stemte den lov igennem, der afskaffer den såkaldte blasfemiparagraf. Det er muligt, efter Venstre har ændret holdning.

"Religiøse tankesæt skal ligesom alle andre tankesæt - socialistiske, humanistiske og liberalistiske – kunne udsættes for kritik."

Sådan sagde Bruno Jerup (EL), der er forslagsstiller på den lov, der afskaffer blasfemiparagraffen, og som fredag mødte opbakning fra et flertal i Folketinget.

75 stemte for og 27 imod. Kun Socialdemokratiet trykkede på den røde knap, mens Venstre efter længere tids tovtrækkeri i partiet i denne uge ændrede holdning og nu også bakker op om at afskaffe paragraffen.

Loven har indtil nu beskyttet religioner mod hån og spot, men "religion skal ikke tillade, hvad der er forbudt og tilladt at sige offentligt," påpegede Bruno Jerup i folketingssalen.

Både Enhedslisten og Dansk Folkeparti har flere gange tidligere forsøgt at få afskaffet paragraffen, men det har ikke været muligt at samle et flertal indtil nu.

Flere politikere glædede sig på Twitter efter afstemningen over farvellet til blasfemiparagraffen:

Forrige artikel Efter fusion: SFI og Kora skifter navn Efter fusion: SFI og Kora skifter navn Næste artikel Her taler politikerne Grundlovsdag Her taler politikerne Grundlovsdag
Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

FOLKEMAGT: Det er nu et år siden, at europæerne rystede den politiske pose og sendte et nyt hold repræsentanter til Europa-Parlamentet. Men Brexit, corona og institutionelt fnidder har afholdt Parlamentet fra rigtig at finde sine ben.