Forhandlinger om psykiatriplan kan først begynde i 2021

PSYKIATRI: Sundhedsstyrelsen er gået i gang med en statusrapport, som skal være færdig i begyndelsen af 2021. Først derefter vil politikerne gå i gang med forhandlinger om en 10-års-plan for psykiatrien.

Foto: Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Der kommer ikke skred i forhandlingerne om en plan for psykiatrien på denne side af nytår.

Det står klart, efter de politiske partiers sundheds- og psykiatriordførere torsdag deltog i et møde i Sundhedsministeriet. 

På mødet fik partierne lejlighed til at præsentere deres mærkesager for Sundhedsstyrelsen, som vil tage dem med i arbejdet med en statusrapport for området.

Rapporten, som Sundhedsstyrelsen laver i samarbejde med Socialstyrelsen, forventes færdig primo 2021. Først derefter vil de politiske forhandlinger gå i gang.

Vil gerne i gang
Blandt ordførerne er der forståelse for, at arbejdet trækker ud, da både Sundhedsministeriet og Sundhedsstyrelsen har mange opgaver med håndteringen af Covid-19-epidemien. 

Der er dog ikke noget til hinder for, at man kan gå i gang med at løse nogle af de mere presserende problemer før 2021, mener Liselott Blixt (DF)

"Vi er vist alle sammen enige om, at vi skal styrke PPR, og at vi skal have en løsning for mennesker med dobbeltdiagnoser, så det er der ingen grund til at vente med," siger hun.

Peder Hvelplund (EL) slår dog fast, at der skal være tid til inddragelse af både patienter, pårørende og faglige organisationer:

"Vi skal væk fra det med, at det pludselig er for sent at inddrage de berørte. Så det er godt, at ministeren lægger op til en grundig proces," siger han.

Fokus på børn og bedre sammenhæng
En 10-års plan for psykiatrien blev oprindelig lanceret som et oplæg fra Socialdemokratiet op til folketingsvalget i 2019.

I slutningen af juni fremgik det af en pressemeddelelse, at partiernes ordførere var indkaldt til møde i august. Mødet blev afholdt torsdag. 

10-års-planen skal blandt andet have fokus på forebyggelse af psykisk sårbarhed, indsatser for børn og unge, dobbeltdiagnosticerede og bedre sammenhæng på tværs af regioner og kommuner. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024