Formandsvalg i HK: Martin Rasmussen vil finde nye medlemmer på de videregående uddannelser

Martin Rasmussen, der i dag er næstformand i HK Danmark, vil gå på jagt efter nye medlemmer på de videregående uddannelser, hvis han lørdag vinder formandsvalget i HK. Her stiller han op mod næstformanden i HK/Privat, Anja C. Jensen. Altinget sætter de kommende dage fokus på formandsvalget.  

51-årige Martin Rasmussen har været næstformand i HK Danmark siden 2018, hvor han blev valgt efter en tæt afstemning. Fire stemmer adskilte ham fra modkandidaten dengang, Ulla Moth-Lund. 
51-årige Martin Rasmussen har været næstformand i HK Danmark siden 2018, hvor han blev valgt efter en tæt afstemning. Fire stemmer adskilte ham fra modkandidaten dengang, Ulla Moth-Lund. Foto: Pressefoto/HK Danmark
Rikke Brøndum

Martin Rasmussen husker stadig tydeligt, hvordan han som barn hjalp sin farmor, der var kasserer i det daværende Dansk Tekstil og Beklædningsforbund i 1970’erne.

Når han sad på hendes fagforeningskontor, skulle han hjælpe med at klistre frimærker ind i medlemsbogen som bevis for, at medlemmerne havde betalt deres kontingent.

”Og hvis nogle havde glemt det, lagde min farmor ud, så ikke de skulle miste deres dagpenge. Der var en stærk følelse af fællesskab,” husker den nu 51-årige fynbo. 

 

HK Danmark og formandsvalget

HK Danmark: 

- Danmarks næststørste fagforening efter 3F med 222.974 medlemmer, heraf 160.520 erhvervsaktive. Det er et fald på ca. 70.000 siden 2011. Ser man alene på de erhvervsaktive medlemmer er faldet dog kun ca. 36.000.

- Består af fire sektorer: HK Kommunal, HK Privat, HK Handel og HK Stat

- Omkring to tredjedele arbejder med administrative opgaver, men dette dækker over mange slags fagligheder og mange forskellige opgaver. Andre medlemmer har salgsrelaterede opgaver, og andre igen har mere tekniske opgaver. 

Kandidater til valget 2021:  

Formandsposten: 
Nuværende næstformand Martin Rasmussen, 51 år
Nuværende næstformand i HK/Privat Anja C. Jensen, 51 år 

Næstformandsposten:
Heidi Juhl Pedersen, der har været formand for HK Stat Sjælland siden 2018,  44 år.
Jesper Thorup, der har været fællesformand for HK Østjylland siden 2016, 54 år.
Pernille Lange Dickow, næstformand i HK Stat Hovedstaden, 58 år.  

Kilde: HK 

Hans farmor lagde kimen til Martin Rasmussen faglige engagement – først som lokal DSU-formand, senere som formand for den lokale HK-afdeling og nu som kandidat til formandsposten i Danmarks næststørste fagforening. 

Men historien om hende er samtidig historien om, hvordan arbejdsmarkedet har ændret sig.

Det er for længst forbi med at bruge frimærker som betalingsform. På samme måde er den klassiske HK’er godt i gang med at blive overhalet af udviklingen.

Der bliver færre stillinger som butiksassistent, og flere markedsføringsøkonomer, administrationsbachelor og sundhedsadministrative koordinatorer.

{{toplink}}
Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her

0:000:00