Om  
Henning Olsson

Henning Olsson æresmedlem af Folketingets Presseloge

ÆRE: DR's mangeårige politiske ansigt, redaktør og reporter, Henning Olsson, går på pension med udgangen af oktober. I dag blev han gjort til æresmedlem af Folketingets Presseloge, hvor han indtil sidste år var formand.

Rasmus Nielsen

Folketingets Presseloge udnævnte i dag på sin årlige generalforsamling Henning Olsson, DR, til nyt æresmedlem.

63-årige Henning Olsson, der går på pension 1. november, var indtil sidste år formand for logen, der omfatter de ca. 180 journalister i medier og partier på Christiansborg.

Logens æresmedlemmer tæller også den tidligere formand Helge Kierkegaard (Stiftstidenderne) og og tidligere kasserer Kaare R. Skou ((TV 2).

Logens nuværende formand Anders Jerking, til daglig redaktionschef på Altinget, nævnte i sin beretning, at der, i modsætning til året før, ikke har været sammenstød mellem medier og politikerne, som har medført karantæne til journalister. Han nævnte dog optrin med "Statsministeriets tavse departementschef" og et massivt medieoptrin, da SF trak sig ud af regeringen. Jerking bad mediernes repræsentanter huske på, at de "er gæster, ikke æresgæster i Folketinget".

Presselogen har en solid økonomi, der med kursregulering af bankaktier mv. er på ca. 1 mio. kr. Årets regnskab udviser et  underskud på 57.580 kr., efter at logen var vært for den årlige fest med Folketingets Præsidium. Der var i året indtægter for i alt 225.289 kr., hovedsageligt medlemskontingenter, der er 850 kr. pr. journalist.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henning Olsson

Fhv. politisk redaktør, DR, fhv. formand, Folketingets Presseloge
mesterlære (Vestkysten 1969)









0:000:00