Om  
Søren Tegen Pedersen

Københavns nye plandirektør hedder Søren Tegen Pedersen

Søren Tegen Pedersen bliver Anne Skovbros efterfølger på posten som plandirektør i Københavns Kommune. Han kommer fra Miljøministeriet, men er også kendt fra sin tid som vicedirektør i Energistyrelsen og Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Line Jenvall
Søren Tegen Pedersen er manden, der fremover skal styre den overordnede udvikling af København.
 
Han indtager snart stillingen som hovedstadens nye plandirektør med plads i Københavns Kommunes Økonomiforvaltning. Det skriver Estate Media.
 
Den nye plandirektør er 43 år gammel og uddannet cand.mag. i historie. Han kommer fra Miljøministeriet, hvor han har været afdelingschef og haft en finger med i spillet om det, der har vedrørt planloven, naturpolitik samt vand- og naturplaner.
 
Søren Tegen Pedersen har tidligere været vicedirektør i både Energistyrelsen og Erhvervs- og Byggestyrelsen. Inden da slog han sine folder i Erhvervsministeriet, hvor han arbejdede med blandt andet vækstpolitik, byggepolitik og energirigtigt byggeri.
 
Som ny plandirektør i København overtager han ansvaret fra Anne Skovbro, der skal være ny filantropidirektør i Realdania, og administrerende direktør i Københavns økonomiforvaltning, Mikkel Hemmingsen, er glad for at have hentet Søren Tegen Pedersen til kommunen.
 
"København vokser og skal samtidig bevare den grønne udvikling. Søren har de helt rigtige kompetencer med sin store konkrete viden om byggeri og sin overordnede indsigt i planlægning og planlov til at sikre, at vi kan nå vores mål," siger han ifølge Estate Media. 
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Tegen Pedersen

Administrerende direktør, Kultur- og fritidsforvaltningen, Københavns kommune
cand.mag. i historie (Aarhus Uni. 2000)

0:000:00