Konservative klar til at støtte skattereform med top-topskat

Trods ekstra skat til de allerrigeste forventer Konservative at bakke op om SVM-regeringens skattereform. "Det er jo utroligt få mennesker, der ligger i den kategori," siger Rasmus Jarlov, som lægger vægt på, at reformen samlet set letter skatterne.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Jonas Wiinblad OvergaardKristine Korsgaard

"Topskatten er forkert. Det er en skat, der er marineret i misundelse".

Sådan sagde den konservative partileder, Søren Pape Poulsen, i august måned, da partiet præsenterede sin 2030-plan og blandt andet foreslog at fjerne topskatten.

Men nu er Konservative klar til at støtte SVM-regeringens bud på en skattereform, hvor de allerhøjest lønnede med indkomster over 2,5 millioner kroner om året skal betale højere topskat end i dag - den såkaldte top-topskat.

Det siger finansordfører Rasmus Jarlov:

"Det (top-topskatten, red.) vil vi ikke støtte i sig selv, men samlet set vil jeg da forvente, at vi vil støtte reformen her, fordi den samlet set betyder, at danskerne betaler mindre i skat. Det element ville vi ikke selv have kommet med, men samlet set kommer vi til at støtte reformen," lyder meldingen.

Regeringens skattereform giver skattelettelser på bundlinjen for alle danskere i arbejde, som tjener mindre end 2,8 millioner kroner om året. Det vil sige langt, langt de fleste.

Det skyldes især et øget beskæftigelsesfradrag for alle i job. Dertil kommer en lettelse af topskatten for dem, der tjener op til 750.000 om året og et særligt fradrag for enlige med børn.

Retningen er rigtig, men reformen flytter alt for lidt, mener Rasmus Jarlov.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybde med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00