Konservative vælger ny folketingskandidat i København

NY KANDIDAT: Sognepræst Marie Høgh er mandag aften blevet valgt som ny folketingskandidat for Konservative i Københavns Storkreds.

Sognepræst Marie Høgh har meldt sig ind i kampen om en plads i Folketinget ved det kommende valg.

Det står klart, efter Konservative på en generalforsamling i partiets vælgerforening i København mandag aften valgte den 33-årige sognepræst som ny kandidat i Københavns Storkreds. 

Kendt kandidat
Marie Høgh er, foruden sit erhverv som sognepræst, kendt som debattør og klummeskribent på blandt andet B.T. og Kristeligt Dagblad.

Men nu træder hun ind i ukendt land som ny folketingskandidat for Konservative.

"Det er en ære og en stor tillid, der er blevet vist mig. Det er en opgave, jeg vil tage på mig med stor ydmyghed. Jeg har gået og ventet på den her dag længe, så jeg er bestemt klar, og jeg glæder mig rigtig meget til at tage fat med de mange opgaver og det ukendte land, der ligger foran," siger Marie Høgh til Berlingske.

Konkurrence om storkreds
Og netop Københavns Storkreds er for Konservative igen et område af særlig relevans.

Altingets mandatprognose fra november 2018 viser nemlig, at Konservative igen står til at få det mandat i Københavns Storkreds, som Lars Barfoed tabte ved valget i 2015. 

Med Marie Høgh som ny kandidat er konkurrencen om storkredsen blevet skærpet.

Helle Bonnesen og Anders Johansson er tidligere blevet spået som favoritter, men med Marie Høgh på banen, bliver det spændende, hvem der vinder den ene plads.

Forrige artikel Plan B for Brexit: Theresa May trækker tiden Plan B for Brexit: Theresa May trækker tiden Næste artikel Dagens overblik: Professorer kalder e-mail fra Socialdemokratiet et Dagens overblik: Professorer kalder e-mail fra Socialdemokratiet et "problematisk angreb" på medier