L 62 A (Transportministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om godskørsel, lov om buskørsel og lov om udstationering af lønmodtagere m.v. (Tilladelsesordning for international godskørsel i varebiler, ændrede betingelser for udøvelse af national godskørsel i varebiler, udstationering af førere i vejtransporten m.v.).

Forslaget udspringer af EU’s Vejpakke, og indeholder ændrede betingelser for udøvelse af vejtransporterhvervet, adgang til godskørselsmarkedet og krav om grundlæggende arbejdsvilkår for udenlandske chauffører. Forslaget foretager nødvendige ændringer i vejtransportlovgivningen med henblik på implementering af dele af Vejpakken, som finder anvendelse fra februar og maj 2022. Forslaget indeholder særlige sektorspecifikke regler om udstationering af førere i vejtransportsektoren, mindre justeringer af de krav, virksomheder skal opfylde for at udføre gods- og buskørsel, og en ny tilladelsesordning for international godskørsel for fremmed regning i varebiler.

Foreslået ikrafttræden er 2. februar 2022.

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Benny Engelbrecht

MF (S)
folkeskole (Kildevældsskolen 1986)

0:000:00