Lægeformand gik af for at undgå sparket

ANALYSE: Efter kritikerfløjen i de praktiserende lægers organisation, PLO, fik flertal i foreningens øverste beslutningsorgan i december, har det været et spørgsmål om tid, før Bruno Melgaard ville blive væltet som formand. Nu er han gået selv.

De praktiserende læger skal finde en ny formand for deres organisation, PLO. Det er faktum, efter den nuværende formand, Bruno Melgaard Jensen, torsdag aften meldte ud, at han træder tilbage i utide.

Formelt var Bruno Melgaard Jensen først på valg til efteråret. Men efter at den såkaldte SPRAL-fløj i december fik flertal i PLO's øverste beslutningsorgan, har hans dage som formand været talte. Ifølge kilder, Altinget har talt med, har det stort set kun været et spørgsmål om, hvorvidt Bruno Melgaard Jensen ville blive udfordret i efteråret eller på det repræsentantskabsmøde, som finder sted i april.

I pressemeddelelsen slår han da også fast, at hans afgang skyldes uenighed. 

"Jeg har været rigtig glad for at være formand, men det er min vurdering, at jeg ikke vil have mulighed for at føre den politiske linje, som jeg mener er den rigtige for PLO. Og så må konsekvensen være at gå af," sagde Bruno Melgaard Jensen i pressemeddelelsen. 

PLO har været ramt af hård intern strid siden 2013. Her gik et flertal på én stemme imod den daværende formand, Henrik Dibbern. Han og bestyrelsen anbefalede at gå i konflikt mod regionerne som følge af et regeringsindgreb, der lagde nye snævre rammer for almen praksis. Indgrebet kom, efter regionerne og PLO ikke kunne blive enige om en ny overenskomst.

Efter den tabte afstemning trådte Henrik Dibbern omgående tilbage som formand, og Bruno Melgaard blev valgt. Taberne af afstemningen, med blandt andet Henrik Dibbern i spidsen, dannede herefter Facebook-gruppen "Selvstændigt Praktiserende Læger" (SPRAL), som har været stærkt kritisk over for Bruno Melgaard Jensens linje. Bruno Melgaard Jensen har betegnet sin linje som kompromissøgende, mens SPRAL-fløjen har betegnet den som alt for eftergivende.

PLO skal nu vælge ny formand på deres repræsentantskabsmøde 11. april.

Læs hele analysen på Altinget: sundhed her (kræver abonnement)

,

Forrige artikel Regeringen forventer vækst og flere job Regeringen forventer vækst og flere job Næste artikel Klagenævn afviser kæmpe-vindmøller
Internt notat var Støjbergs vigtigste forsvarsvåben 

Internt notat var Støjbergs vigtigste forsvarsvåben 

INSTRUKSKOMMISSION: Tidligere udlændingeminister Inger Støjberg parerede søndag en stor del af de kritiske spørgsmål om en ulovlig instruks fra 2016 med et godkendt ministernotat, der åbnede for individuel sagsbehandling af unge asylsøgende par.