Læs brevet til Christina Egelund fra otte oppositionspartier: "Start forfra"

En stort set samlet opposition opfordrer i et åbent brev regeringen til at genstarte forhandlingerne om en kandidatreform. Læs hele brevet her.

Vi vil opfordre regeringen til ikke fra start at lægge sig fast på de korte kandidatuddannelser som løsningen på problemet. Men i stedet starte forfra og lede efter løsninger sammen med os, skriver otte partier uden om regeringen til uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund.
Vi vil opfordre regeringen til ikke fra start at lægge sig fast på de korte kandidatuddannelser som løsningen på problemet. Men i stedet starte forfra og lede efter løsninger sammen med os, skriver otte partier uden om regeringen til uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix


Kære Christina Egelund

Tak for sættemøde om regeringens uddannelsesreform den 23. marts 2022.

Som det fremgik på mødet, er alle nedenstående partier åbne for at finde mere fleksible veje for de studerende gennem deres uddannelse, sikre at uddannelserne har tilknytning til arbejdsmarkedet og et ønske om at styrke kvaliteten i både videregående uddannelser og ungdomsuddannelser.

Vi har dog svært ved at se, hvordan etårige kandidatuddannelser vil løse de udfordringer, vi står overfor. 

Læs også

I stedet ser vi med meget bekymrede øjne på de udfordringer reformen kan medføre. Både universiteter, økonomer og aftagere har påpeget, at en så dramatisk svækkelse af det faglige niveau risikerer at forringe både kandidaternes faglige niveau, universiteternes mulighed for at gøre sig gældende på europæisk og internationalt plan og Danmarks produktivitet.

Dertil kommer, at det bliver vanskeligt for de berørte studerende også at prioritere et studiejob og praktikforløb, hvilket vil gå ud over den frugtbare berøring med erhvervslivet og det generelle arbejdsudbud.

Vi er ligeledes bekymrede for at skabe et A- og et B-hold og for unødigt bureaukrati i et optagesystem mellem bachelor- og kandidatuddannelse. 

Læs også

På den baggrund vil vi opfordre regeringen til ikke fra start at lægge sig fast på de korte kandidatuddannelser som løsningen på problemet, man søger at løse. Men i stedet starte forfra og lede efter løsninger sammen med os.

Vi er naturligvis alle indstillede på at finde anden finansiering til de områder, hvor der er behov for at styrke kvaliteten i uddannelserne, og vi har som forskellige partier forskellige bud på det.

Vi ønsker at påbegynde et mere kvalitetsorienteret arbejde og investere i vores uddannelser fra ABC til PhD på et tidspunkt, hvor vi står i en situation med historisk mangel på kvalificeret arbejdskraft.

I håb om fortsatte konstruktive forhandlinger.

 

Med venlig hilsen

Pia Olsen Dyhr, formand for Socialistisk Folkeparti

Alex Vanopslagh, partileder for Liberal Alliance

Søren Pape Poulsen, formand for Det Konservative Folkeparti

Mai Villadsen, politisk ordfører for Enhedslisten

Martin Lidegaard, politisk leder Radikale Venstre

Franciska Rosenkilde, politisk leder for Alternativet

Morten Messerschmidt, formand for Dansk Folkeparti

Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pia Olsen Dyhr

Partiformand (SF), MF
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2010)

Alex Vanopslagh

Partileder, MF (LA)
cand.scient.pol. (København Uni. 2016)

Søren Pape Poulsen

Fhv. partiformand (K) & MF, fhv. justitsminister og borgmester, Viborg
kontorassistent-lære ved Grundfos, lærerstudier (Ribe Statsseminarium 1993-94), speditør (Grundfos 1992)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024