Landbrug & Fødevarer på Roskilde Festival

FESTIVAL: Altinget.dk er draget på Roskilde festival for at møde de politiske organisationer, der opholder sig på festivalpladsen. Læs om vores møde med Landbrug & Fødevarer, der er taget på festival for at sætte fokus på vedvarende energi.
Fakta

Altinget.dk på festival
Det politiske liv er rykket fra gangene på Christiansborg og de overophedede kontorer og ud i den danske sommer. I denne uge følger Altinget.dk det politiske liv på Roskilde festivalen. Vi møder de politiske organisationer, der opholder sig på festivalpladsen for at finde ud af, hvorfor de er taget på musikfestival, og hvad de gør for at fange festivalgængernes opmærksomhed.

Landbrug & Fødevarer er en af de organisationer, der i år har valgt at lægge vejen forbi Roskilde festivalen. Altinget.dk har talt med energichef, Jens Astrup Madsen, for at høre, hvorfor de besøger festivalen, og hvad de gør, for at fange festivalgængernes opmærksomhed.

Hvorfor er I på Roskilde Festival?
Roskilde Festival er en af de rigtig store begivenheder i løbet af sommeren i Danmark, og der et meget stort publikum herude. Vi synes, det er meget vigtigt at komme i kontakt med festivalgængerne, fordi, vi synes, vi har en god historie at fortælle. Vi vil gøre dem opmærksom på, at Danmark nu skal gå fra det fossile samfund til det fossilfrie samfund, og at vi i den forbindelse arbejder med, hvordan dansk landbrug og dansk landbrugindustri kan levere vedvarende energi.

Hvordan gør I opmærksom på jer selv?
Vi har lavet en stand med en container, hvor vi i den ene halvdel har en fortælling om biogas, altså at man bruger gylle til energi. Der kører en stor TV-monitor inde i, og der er der plancher, der viser, hvor gyllen kommer fra, og hvordan den bliver omdannet til biogas og energi. I den anden side af containeren er der noget information om andengenerationsbioetanol, som vi kan bruge i biler. Samtidig har vi forskellige standere, hvor vi prøver at illustrere, hvad man kan bruge hø og energiafgrøder til, og hvordan man kan bruge forskellige andre former for restprodukter fra landbrug og fødevareindustrien til at lave energi af. Vi har eksempelvis et par dunke med biodiesel, der kommer fra en virksomhed, der hedder DAKA, der laver biodiesel af døde dyr og animalsk fedt. Men publikum har også mulighed for at vinde en ramme fadøl ved at besvare nogle spørgsmål.

Hvad håber I på at få ud af at være på Roskilde Festival?
Vi håber selvfølgelig, at der er flere, der finder interesse for denne vedvarende energiform, som leveres fra landbrug- og fødevareindustrien. Jeg synes, vi har været i kontakt med rigtig mange mennesker, og jeg er blevet meget overrasket over den store interesse mange unge mennesker viser for det her, og den viden de i øvrigt har om det.

Hvorfor lige netop Roskilde Festival?
Vi har også været mange andre steder som for eksaempel på dyreskue og Folkemødet på Bornholm. Men da vi fik tilbudet om at komme herud, så synes vi, det var helt oplagt at gøre det. Der er jo et stort og alsidigt publikum, og der har været rigtig mange, der har vist interesse for det her med energi, så jeg synes, det er et meget fornuftigt sted at være.

Har I tænkt jer at komme igen?
Helt klart. Det er jo en meget stor begivenhed i Danmark, der er mange mennesker, og der sker meget herude. Samtidig er det jo i vældig god tråd med, at festivallen gerne vil have en miljøprofil. Vi sætter så fokus på en masse vedvarende energi, som landbruget og landbrugindustrien kan levere

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00