Om  
Marianne Stidsen

Lektor stopper efter plagiatanklager

Samfundsdebattør, lektor og forfatter Marianne Stidsen har opsagt sin stilling på Københavns Universitet efter en række anklager om plagiat i to af hendes bøger. Der er nu igangsat en plagiatundersøgelse af hendes doktorafhandling.

Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

Marianne Stidsen har opsagt sin stilling som lektor på Nordiske Studier på Københavns Universitet.

Det skriver Dagbladet Information.

Opsigelsen kommer efter en række plagiatanklager i to af hendes bøger, 'Den nordiske metoo-revolution 2018' og 'Køn og identitet – et spadestik dybere'.

I bøgerne anklages hun for nærmest ordret at gengive passager fra opslagsværker og artikler fra henholdsvis fagbladet Journalisten, Weekendavisen, Uniavisen og leksikonet Den Store Danske.

Stidsen har selv afvist kritikken og fastholdt, at der er tale om parafraseringer. Sidenhen har det humanistiske fakultet på Københavns Universitet igangsat en undersøgelse af lektorens doktorafhandling fra 2015 med titlen 'Den ny mimesis – Virkelighedstolkningen i dansk og nordisk litteratur efter Anden Verdenskrig'.

Information oplyser, at beslutningen om opsigelsen er taget få dage før Kirsten Busch Nielsen, der er dekan på Københavns Universitets humanistiske fakultet, i en pressemeddelelse fortalte om igangsættelsen af plagiatundersøgelsen.

Adspurgt af avisen om årsagen til opsigelsen siger hun:

"Det er ikke universitetet værdigt at strides på det niveau. Og jeg frygter, at debatten fremover kommer til at handle om kommaer og gåseøjne, og så er det på tide, at jeg takker af."

Marianne Stidsen har udover sit lektorat udgivet flere bøger og deltaget i en række debatter, blandt andet om MeToo-bevægelsen. Hun stopper 31. januar 2022 - samme dag som hun har 25-års jubilæum på Københavns Universitet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Marianne Stidsen

Forfatter og debattør, fhv. lektor ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, Københavns Uni.
mag.art. og dr.phil.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024