Se pressemødet: Regeringen vil ændre fordelingen af ukrainske flygtninge

Bykommuner skal tage imod flere ukrainske flygtninge, sagde udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye fredag. Samtidig advarede han om, at flygtningemodtagelsen kan sætte velfærdssamfundet under pres. 

Efter at have opjusteret forventningerne til, hvor mange fordrevne ukrainere, der vil ankomme til Danmark, vil regeringen nu ændre på måden, flygtningene fordeles.

Det fortalte udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) under et pressemøde fredag eftermiddag.

Mens man tidligere har forsøgt at skåne kommuner, der i forvejen har mange flygtninge, skal den nye fordelingsnøgle i højere grad indrettes efter kommunernes befolkningsantal.

“Det vil betyde flere ukrainere i de store byer og på den københavnske vestegn,” sagde ministeren.

Mattias Tesfaye kunne samtidig fortælle, at udlændingemyndighederne på nuværende tidspunkt regner med, at der er ankommet op imod 30.000 ukrainske flygtninge til Danmark.

Forventningen er, at der vil ankomme over tre gange så mange. Og det kommer til at sætte velfærdssamfundet under pres, sagde ministeren.

“Vi kan ikke bilde hinanden ind, at vi kan opretholde den fuldstændigt samme velfærdsservice, hvis der kommer 100.000 hertil,” sagde han.

Ministeren har fredag holdt møde med Folketingets partier for at fremlægge regeringens syn på situationen.

“Der er et punkt, hvor vi bliver nødt til at diskutere med hinanden, om der skal tages politiske beslutninger med henblik på, at vi undgår, at det får markante negative konsekvenser,” sagde han på pressemødet.