Messerschmidt sender Venstre-kandidat til lægen

MUDDERKAST: Dansk Folkepartis spidskandidat til Europa-Parlamentet, Morten Messerschmidt, giver Venstres EU-kandidat, Kasper Elbjørn, kvalme. Elbjørn bør søge læge, mener DF'eren.
Morten Messerschmidt hænger på valgplakater over alt i landet. Med intenst blik og hovedet hvilende i hænderne, kigger han på mulige vælgere - under sloganet "Giv os Danmark tilbage!".

Det er netop dette slogan, som Venstres EU-kandidat Kasper Elbjørn får "kvalme af", skriver Jyllands-Posten.

"Jeg får kvalme, når jeg ser Morten Messerschmidts valgplakat med "Giv os Danmark tilbage!" For hvad er det for noget vrøvl. Der er ingen, der har taget Danmark fra os. Tværtimod har EU styrket Danmarks vækst og velstand, siden vi blev medlem," sagde Kasper Elbjørn ifølge Jyllands-Posten på et vælgermøde på Hillerød Rådhus mandag aften.

DF'er vil ikke ændre kampagne
Morten Messerschmidt har dog, på trods af kritikken, ingen planer om at ændre sin valgkampagne. I stedet opfordrer han 35-årige Kasper Elbjørn, der til daglig er pressechef i investeringsbanken SAXO BANK, til at søge læge.

"Jeg tror ikke rigtigt på, at det ligefrem skulle give Kasper Elbjørn et ildebefindende at se min valgplakat. Det lyder som noget, der er opfundet til lejligheden. Ellers vil jeg da opfordre ham til at konsultere en læge hurtigst muligt," siger Morten Messerschmidt ifølge Jyllands-Posten.

Han mener, at Elbjørns udtalelse er udtryk for, at han er ude efter opmærksomhed.

"For mig forekommer han som en ung mand i sin bedste alder. Derfor er jeg lidt tvivlende over, at han ligefrem skulle blive syg over at se en plakat. Jeg tror faktisk, at hans helbred er stærkere end som så. Mon ikke, at det er et udslag af valgkampspanik, da valgdatoen rykker stadigt nærmere," siger Morten Messerschmidt.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

Kasper Elbjørn

Kommunikationschef (senior vice president), Danfoss, debattør
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2002)

0:000:00