Miljøministeriet skal have ny departementschef

NYT JOB: Miljøministeriets departementschef, Marianne Thyrring, fratræder sin stilling og afløses midlertidigt af direktør i Kort og Matrikelstyrelsen Henrik Studsgaard.
Christian Juhl Mølgaard
Fakta
Marianne Thyrring (født 18. december 1959) er uddannet cand.scient.pol fra Aarhus Universitet 1984 og har tidligere været ansat i Skatteministeriet, EU-repræsentationen og EU-Kommissionen. Siden 1999 har hun været ansat i Miljøministeriets departement som økonomichef, afdelingschef og siden december 2007 som departementschef.
Miljøministeriets departementschef, Marianne Thyrring, afløses på posten af nuværende direktør i Kort og Matrikelstyrelsen Henrik Studsgaard, der er konstitueret departementschef.

Han vil varetage opgaven, indtil der er fundet en afløser.

Marianne Thyrring forlader sin stilling, som hun har varetaget siden 2007, fordi hun på regeringens vegne skal undersøge tilstanden af det lokale demokrati i landets kommuner.

"Lokalt demokrati er afgørende for folkestyret, og jeg ønsker Marianne alt held og lykke med den vigtige opgave," siger miljøminister Ida Auken (SF) i en pressemeddelelse og fortsætter: 

"Nu skal vi have fundet en departementschef, der kan være med til at løfte den grønne omstilling og gøre Miljøministeriet endnu stærkere, end det er i dag." 

Stillingen opslås snarest, oplyser ministeriet.
Dokumentation
Marianne Thyrrings nye opgave:

Hvordan står det til med demokratiet i landets 98 kommuner?

Det spørgsmål skal besvares, når regeringen i starten af det nye år sender en personlig repræsentant på rundtur i de danske kommuner for at undersøge demokratiets tilstand. Samtidig skal der gennemføres en spørgeundersøgelse blandt borgerne om deres oplevelse af det lokale demokrati.

Ved sidste kommunalvalg i 2009 faldt stemmeprocenten med omtrent 4 procentpoint til et lavt niveau. Samtidig er der nylige undersøgelser, der viser, at borgernes oplevelse af, at lokalpolitikere og det politiske system tager hensyn til deres holdninger, er faldende. Ligesom borgernes oplevelse af at vide nok om de lokalpolitiske forhold og føle sig i stand til at handle lokalpolitisk også er faldende.

Undersøgelsen skal blandt andet fokusere på borgernes oplevelse af at blive hørt og komme til orde og særligt på unge/førstegangsvælgeres tilgang til det lokale demokrati. Derudover kan der ses nærmere på rekrutteringen af politikere til kommunalvalg.

Rundturen i de danske kommuner vil finde sted i perioden januar-maj 2013, og slutresultatet vil blive en rapport, som forventes offentliggjort i juni 2013.

Undersøgelsen skal ses i forlængelse af det igangværende arbejde om en evaluering af kommunalreformen. Dette arbejde afsluttes i marts 2013. 

Kilde: Økonomi- og indenrigsministeriet


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Marianne Thyrring

Direktør, DMI
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1984)

0:000:00