Om  
David Høyer

Nationalmuseet henter ny museumschef fra Museerne Helsingør

Historiker David Høyer tiltræder på Nationalmuseet som ny museumschef på både Krigsmuseet og Frihedsmuseet. Han afløser Jens Carl Kirchmeier-Andersen.

David Høyer har tidligere været direktør for Fonden til formidling af kulturarven ved Roskilde Domkirke. Senest har han været museumsleder ved Museerne Helsingør.
David Høyer har tidligere været direktør for Fonden til formidling af kulturarven ved Roskilde Domkirke. Senest har han været museumsleder ved Museerne Helsingør.Foto: Nationalmuseet
Frederik Gjersen Hansen

David Høyer bliver ny museumschef på Nationalmuseet.

Det skriver Nationalmuseet i en pressemeddelelse.

Her får han ansvaret for både Krigsmuseet og Frihedsmuseet.

”Krigen i Ukraine buldrer afsted på alle medieflader og viser os endnu en gang, at krig er en konstant i menneskets historie. Krig er en betydningsfuld del af Danmarks historie og en ubehagelig del af vores samtid. Frihedsmuseet og Krigsmuseet er to helt enestående museer med en højaktuel fortælling," udtaler David Høyer.

Han forlader dermed sin stilling hos Museerne Helsingør, hvor han har fungeret som museumsleder.

"Fagligt har jeg altid kredset om krig og konflikthistorie, for krig blotlægger ekstremerne i menneskets natur. Derfor er det med stor begejstring, at jeg ser frem til, sammen med nye kollegaer, at styrke opmærksomheden og formidlingen af krig og besættelse,” udtaler David Høyer.

Han afløser Jens Carl Kirchmeier-Andersen, der efter eget valg fortsætter i en seniorordning på Nationalmuseet efter knap 40 år på Krigsmuseet.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00