Ny klummeskribent på Altinget: Biskop Peter Skov-Jakobsen

Den tidligere sømands- og orlogspræst og nuværende biskop i København skal skrive søndags-klumme.

Peter Skov-Jakobsen (f. 1959, cand.theol.) blev valgt som biskop i Københavns Stift i 2009.

Skov-Jakobsen er biskop for Sømandskirkerne og Europakirkerne, formand for Rådet for Folkekirkens Nødhjælp og sidder i Folkekirkens Mellemkirkelige Råd.

I årene 2001-2002 og 2008-2009 var Peter Skov-Jakobsen periodevist udsendt som orlogspræst i forbindelse med Søværnets operationer i henholdsvis Middelhavet og Adénbugten i det Sydarabiske Hav. 

Han var frem til 2009 sogne- og orlogspræst i Holmens Kirke og opholdt sig inden da ni år i Hull i England, hvor han studerede ved University of Hull og var assistent, og siden præst, ved Sømandskirken.

Kristendom og folkekirkens tilstedeværelse i Københavns Stift er Peter Skov-Jakobsens omdrejningspunkt, herunder spørgsmålet om, hvad tro vil sige, og hvilken rolle tro og religion spiller kulturelt, socialt og politisk. 

Skov-Jakobsen er desuden optaget af samfundsforhold, litteratur og europæisk historie, ligesom dialog med andre religioner og folkekirkens rolle i internationale sammenhænge er et særligt interesseområde.

På Altinget glæder vi os til hans klummer, der fremover vil komme hver fjerde søndag.

Yderligere information om Københavns biskop.

Forrige artikel EU-parlamentarikere vil kulegrave udpegelse af ”mørkets fyrste” EU-parlamentarikere vil kulegrave udpegelse af ”mørkets fyrste” Næste artikel Lead Agency ud af 2017 med vækst og overskud Lead Agency ud af 2017 med vækst og overskud