Om  
Søren Tegen Pedersen

Ny plandirektør i spidsen for Københavns udvikling

Søren Tegen Pedersen får ny central rolle som plandirektør i Københavns Kommunes Økonomiforvaltning og forlader dermed sin nuværende stilling som afdelingschef for blandt andet planlov, naturpolitik samt vand- og naturplaner i Miljøministeriet. 

Camilla Kamstrup

Miljøministeriet må på jagt efter en ny afdelingschef, når Søren Tegen Pedersen forlader sin nuværende position som chef for blandt andet planlov, naturpolitik og vand- og naturplaner.

Det oplyser Københavns Kommune.

Han fratræder sin stilling for i stedet at begynde et nyt kapitel som plandirektør i Københavns Kommune, hvor han får ansvaret for den overordnede udvikling af København.

Han har forinden sin tid hos Miljøministeriet været ansat som vicedirektør i Energistyrelsen, Erhvervs- og Byggestyrelsen og Erhvervsministeriet, hvor han havde vækst- og byggepolitik samt energirigtigt byggeri som primære arbejdsområder. 

I Københavns Kommune udvises stor tilfredsmed med, at den 43-årige Søren Tegen Pedersen i fremtiden bliver en del af holdet i Økonomiforvaltningen:

"København vokser og skal samtidig bevare den grønne udvikling. Søren har de helt rigtige kompetencer med sin store konkrete viden om byggeri og sin overordnede indsigt i planlægning og planlov til at sikre, at vi kan nå vores mål," siger administerende direktør i Økonomiforvaltningen Mikkel Hemmingsen.

Søren Tegen Pedersen har en cand.mag. i historie og bor til daglig i Vanløse med sin kone og to børn.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Tegen Pedersen

Administrerende direktør, Kultur- og fritidsforvaltningen, Københavns kommune
cand.mag. i historie (Aarhus Uni. 2000)

0:000:00