Ny pop-up skole skal lokke flere til at blive fængselsbetjent: “Det er en helt anden verden, end hvad man får fortalt udadtil”

Kriminalforsorgen har oprettet en ny pop-up skole i Odense, der skal imødekomme den stigende mangel på fængselsbetjente. Konceptet er et af flere tiltag i en større strategi, der handler om at vende den negative fortælling om arbejdet som fængselsbetjent.

Mens der mangler omkring 700 fængselsbetjente på landsplan, prøver Kriminalforsorgen at få flere til at uddanne sig til fængselsbetjent gennem en række forskellige tiltag. Her har man blandt andet oprettet en pop-up-skole i Odense, hvor der især er stor mangel på fængselsbetjente.
Mens der mangler omkring 700 fængselsbetjente på landsplan, prøver Kriminalforsorgen at få flere til at uddanne sig til fængselsbetjent gennem en række forskellige tiltag. Her har man blandt andet oprettet en pop-up-skole i Odense, hvor der især er stor mangel på fængselsbetjente.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Marie Møller Munksgaard

Mie havde egentlig altid gået med en drøm om at søge ind hos politiet.

Men en dag, mens studieovervejelserne gik og boblede, snakkede hun med en bekendt, der var gået fra at være politibetjent til fængselsbetjent.

“Vil du ikke gerne arbejde med mennesker?” spurgte personen.

Og det var lige præcis det, Mie ville.

“Så skal du ikke ind hos Politiet. Der har du dem kun i 48 timer.”

Efter snakken blev det klart for Mie. Alle de ønsker, hun havde til sit fremtidige arbejdsliv, kunne hun faktisk få opfyldt, hvis hun søgte ind på uddannelsen som fængselsbetjent.

“Du får mulighed for at gå i dybden med arbejdet med mennesker og hjælpe dem ud til en bedre hverdag, end de kom fra. Jeg havde aldrig tænkt på det sådan før, men det gav så meget mening.”

Mie på 22 år er en af de 12 studerende, der er startet på Kriminalforsorgens nye pop-up-skole i Odense. Pop-up-skolen skal rykke rundt til de områder i Danmark, hvor der er størst mangel på fængselsbetjente og størst potentiale for at lokke flere studerende til.

Kriminalforsorgens pop-op-skole
  • Oprettelsen af en pop-op-skole er en del af en ny flerårsaftale for Kriminalforsorgen, der løber fra 2022-2025. 
  • Pop-op-skolen i Odense blev oprettet i sommer og har optaget et hold på 14 studerende, som vil være det eneste hold, der går på skolen i Odense. Der er på nuværende tidspunkt 12 studerende tilbage på holdet.
  • Til januar vil endnu en pop-op-skole åbne i Esbjerg, hvor man også vil optage et hold af studerende, der vil uddanne sig til fængselsbetjent. 
  • Formålet med pop-op-skolen er at give mulighed for at rykke fængselsbetjent-uddannelsen til de områder, hvor der er størst mangel på hænder og størst potentiale for at lokke nye til. 

Kilde: Kriminalforsorgen

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00