Profileret sundhedsekspert skriver kritisk bog om håndteringen af corona

UDGIVELSE: Sundhedsøkonomiens grand old man, Kjeld Møller Pedersen, er ved at lægge sidste hånd på en ny bog, der kaster et kritisk blik på myndighedernes og politikernes håndtering af corona-epidemien.

”Kritiske nedslag i coronakrisen.”

Sådan lyder arbejdstitlen på den bog, som professor i sundhedsøkonomi Kjeld Møller Pedersen i disse dage er ved at finpudse.

Ifølge SDU-professoren, som har deltaget i et hav af udvalg og kommissioner for myndigheder og regeringer, er meningen med bogen at analysere en stribe centrale emner omkring coronakrisen.

”Det er alt fra statsministerens begrundelse for nedlukningen til de utroligt vidtgående ændringer, som den nye epidemilov har haft for blandt andet Sundhedsstyrelsen,” siger Kjeld Møller Pedersen.

I bogen sætter han også et kritisk lys på brugen – og måske misbruget - af de matematiske modeller, som myndigheder blandt andet har brugt til at beregne alt fra smittetryk til sundhedsvæsenets kapacitet. 

Desuden behandler Møller Pedersen omstillingen af sundhedsvæsenet.

Bekymrende
Det er ikke første gang, Kjeld Møller Pedersen udtrykker kritik af håndteringen af epidemien.

Tidligere har han sammen med professor i statskundskab Poul Erik Mouritzen i en kronik i Politiken antydet, at embedsværket er blevet brugt politisk i forbindelse med forårets nedlukning og gradvise genåbning. 

Til Altinget sagde Kjeld Møller Pedersen i maj:

"Der er tegn på, at regeringen skubber sine rådgivere foran sig på en måde, jeg finder bekymrende."

Bogen om coronakrisen ventes klar til udgivelse i løbet af de næste måneder.

Forrige artikel Danmark er eneste kandidat til at afholde europamesterskaberne for håndværkstalenter Danmark er eneste kandidat til at afholde europamesterskaberne for håndværkstalenter Næste artikel Coronarestriktioner rammer Folketingets åbning Coronarestriktioner rammer Folketingets åbning
Holstein: Finansloven er støttepartiernes pant

Holstein: Finansloven er støttepartiernes pant

Q&A: Regeringens støttepartier har en interesse i at vente med at afslutte finansloven, så de kan få flere grønne indrømmelser i de sideløbende forhandlinger. Det siger Altingets politiske kommentator Erik Holstein, der først forventer finansloven landet søndag.