Radikale og Enhedslisten er ude af kandidatforhandlinger

Martin Lidegaard har mandag eftermiddag meddelt, at Radikale forlader forhandlingerne om en kandidatreform. Enhedslisten har fulgt trop.

"Der er jo ingen der går ind for det her. Hverken universiteterne, eller erhvervslivet eller de studerende. Tværtimod," lyder det fra Martin Lidegaard (R).
"Der er jo ingen der går ind for det her. Hverken universiteterne, eller erhvervslivet eller de studerende. Tværtimod," lyder det fra Martin Lidegaard (R).Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Kasper Valentin Poulsen

Radikales politiske leder, Martin Lidegaard, har på et pressemøde mandag eftermiddag meddelt, at partiet ikke længere er en del af forhandlingerne om en reform af kandidatuddannelserne.

Det er ingen hemmelighed, at Radikale og Enhedslisten længe har været kritiske over for regeringens kandidatudspil, der også har mødt massiv modstand fra en række uddannelsesaktører.

Og Lidegaard forklarer derfor ikke overraskende den abrupte udmelding med udsigten til at forringe "uddannelsesniveauet for de unge i Danmark".

"Det er en fuldstændig omkalfatring af det danske uddannelsessystem, og det gør ondt på en radikal ikke at kunne gå med i det forlig, men omvendt er det en så stor en forringelse samlet set, at det vil vi ikke lægge mandater til," lyder det fra Lidegaard til TV 2 i Folketingets vandrehal:

"Der er jo ingen der går ind for det her. Hverken universiteterne, eller erhvervslivet eller de studerende. Tværtimod."

Twitter skriver politik ordfører for Enhedslisten Mai Villadsen, at partiet har forladt forhandlingerne, da "aftalen bliver en forringelse af vores uddannelser og er et eksperiment, som ingen har bedt om".

Ifølge Altingets kilder er der lagt op til en rammeaftale inden sommerferien, der skal definere omfanget af reformen inden de sværeste beslutninger angiveligt skal tages efter sommerferien.

SF, Konservative og Liberal Alliance sidder fortsat med om forhandlingsbordet, mens Danmarksdemokraterne forhandler sideløbende i sit eget forhandlingsspor.

{{toplink}}
Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
 

0:000:00