Radikales nye EU-spids vil sætte fut i den grønne omstilling: Min generation skriger på klimahandling

Det er de unge vælgere, som skal genrejse Radikale. Og de unge vælgere vil have håb og handling. Det mener Sigrid Friis, som repræsenterer et generationsskifte i sit parti – og nu vil repræsentere sin generation i Europa-Parlamentet.

Sigrid Friis Frederiksen er navnet på hende, som skal gå forrest i Radikales kamp for at genvinde mindst ét mandat i Europa-Parlamentet næste år.
Sigrid Friis Frederiksen er navnet på hende, som skal gå forrest i Radikales kamp for at genvinde mindst ét mandat i Europa-Parlamentet næste år.Foto: Radikale Venstre
Julie Schønning

BRUXELLES: Radikale Venstre er ikke, hvad det plejede at være, efter partiets landsmøde i forrige uge. Der blæste nemlig en ny vind ind over partiet.

Vinden hed Sigrid Friis, og "det er det navn, man skal kende nu", lød det kækt fra den nye spidskandidat til Europa-Parlamentet, da hun netop havde sejret i et kampvalg mod blandt andre to tidligere folketingsmedlemmer.

Dermed måtte den forhenværende klimaminister Rasmus Helveg Petersen, som også er lillebroren til partiets nuværende parlamentariker, se sig slået af den yngre og mindre erfarne tidligere ungdomspolitiker. Og fra næste år bliver det derfor i hvert fald foreløbig et farvel til det Helveg-dynasti, som har domineret partiet i en menneskealder.

{{toplink}}
Læs også

De Radikales delegerede valgte nemlig en anden. De valgte at følge deres eget slogan om at "tænke nyt".

"Jeg blev valgt, fordi partiet har brug for noget nyt," lyder det fra den 28-årige Sigrid Friis Frederiksen, da Altinget taler med hende.

Hvis man spørger hende selv, så er er udpegelsen af hende som den næste repræsentant for Radikales europapolitiske projekt udtryk for en appetit på at give faklen videre til den næste generation.

"Når vi siger, at vi er det parti, som tænker på dem, der kommer efter os selv, så må det også gerne afspejle sig i de mennesker, der fører vores politiske ambitioner ud i livet," som hun siger.

"Det politiske kompas er ikke markant anderledes, men udtrykket er et andet."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024